Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ... ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!

Γράμμα της υπουργού παιδείας κ. Άννας Διαμαντοπούλου στους φοιτητές...  

Αξιότιμοι σπουδαστές,

«Όπως ξέρετε η χώρα μας διανύει μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο. Οι χρόνιες σπατάλες των γονιών σας, οι τεμπέληδες συγγενείς σας που εργάζονταν στο δημόσιο, οι δικές σας υπερβολικές απαιτήσεις, οι απεργίες, οι καταλήψεις, το γεγονός ότι ζούσατε μες τα πλούτη και την πολυτέλεια οδήγησαν τη χώρα σε δημοσιονομικό τέλμα. Όλοι φταίμε...
Έτσι και εμείς με τη σειρά μας, σαν υπεύθυνη πολιτική δύναμη, αποφασίσαμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για την εθνική σωτηρία, με τη ΝΔ και το ΛΑΟΣ υπό την καθοδήγηση του αξιότιμου κ.Παπαδήμου (ενός ανθρώπου με πείρα, που πρωτοστάτησε στον εκσυγχρονισμό της χώρας και στην είσοδο μας στο Ευρώ την περίοδο Σημίτη, έχοντας μάλιστα διατελέσει στέλεχος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας). 

Συγκεκριμένα στο χώρο της εκπαίδευσης και στα πλαίσια της αξιοκρατίας, αποφανθήκαμε ότι δε χωράτε όλοι. Επιτέλους πρέπει να μπει μία τελεία στην αέναη σπατάλη των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων. Στο νέο, λοιπόν, προϋπολογισμό η χρηματοδότηση για την παιδεία μειώνεται κατά 80%. Το κράτος, δεδομένης της ανάγκης αύξησης των δαπανών για πολεμικούς εξοπλισμούς, δεν μπορεί να ξοδεύει άλλα λεφτά για την παιδεία. Έτσι, οι φοιτητικές παροχές και ο έλεγχος των ιδρυμάτων περνάει στα χέρια έμπειρων ιδιωτών. Πρώτη νίκη μας είναι η χορήγηση των πάσο μέσω των καταστημάτων Γερμανός, με την ευγενική σας συμβολή των 2,5Ε (αυξάνοντας τα κέρδη της εταιρείας κατά 750.000Ε). Η παροχή δωρεάν βιβλίων είναι κάτι παρωχημένο. Θα σας δίνεται μόνο ένα σύγγραμμα, τα υπόλοιπα μπορείτε να τα πληρώνετε. Βέβαια... για τους οικονομικά ασθενέστερους υπάρχει πάντα η δυνατότητα εκτύπωσης χιλιοσέλιδων συγγραμμάτων σε φωτοτυπίες. Επιπλέον, στα πλαίσια της ενίσχυσης της αλληλεγγύης μεταξύ των φοιτητών και με σεβασμό στο περιβάλλον, μπορείτε να ανταλλάσσετε τα χρησιμοποιημένα βιβλία σας μέσω του προγράμματος ''ανταλλαγής συγγραμμάτων'' του Ευδόξου, κερδίζοντας έτσι πιστωτικές μονάδες ή και πλούσια δώρα. 
Στις φοιτητικές εστίες δε γίνεται πια να μένουν όλοι. Καλό θα ήταν να φεύγετε σιγά σιγά, για να ενισχυθεί έτσι και η ενοικίαση ακινήτων. Σε πρώτη φάση παγώσαμε ήδη την εισροή φοιτητών στις εστίες για το έτος που διανύουμε. Σκοπεύουμε να μην ανανεώσουμε τη σύμβαση των εστιών με το Ε.Ι.Ν ( Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας) ώστε να περάσουν και αυτές με τον καιρό στα χέρια ιδιωτών. Παρόμοια θα είναι και η τακτική μας στο ζήτημα της σίτισης. Επεξεργαζόμαστε σχέδιο η σίτιση από 1/1/12 να παρέχεται από υπεύθυνες αλυσίδες εστίασης. 
Σύμφωνα με τις μελέτες μας οι εργαζόμενοι στα πανεπιστήμια περισσεύουν. Γι' αυτό το λόγο μεθοδεύεται η έξοδος διοικητικών υπαλλήλων στην εφεδρεία και το πάγωμα των συμβάσεων των καθηγητών. Ήδη έχουν σταλεί οι εγκύκλιοι για την κατάργηση του 30% των υπηρεσιακών μονάδων με αντίστοιχη μείωση του προσωπικού και την απόλυση όλων των εργαζομένων ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου που προσλήφθηκαν ''εκτός διαδικασιών ΑΣΕΠ''. Το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθούν ακόμα μεγαλύτερες μειώσεις μισθών με την εφαρμογή του νέου βαθμολογίου-μισθολογίου.
Σας καλούμε να επιδείξετε ωριμότητα, να συμμορφωθείτε στις επιταγές του Υπουργείου και να κλείσετε τα αυτιά σας στις ''μειοψηφικές φωνές'' που καλούν σε οργανωμένο συλλογικό αγώνα και παρεμποδίζουν εδώ και χρόνια τις προσπάθειές μας για εκσυγχρονισμό. Όλα θα καθοριστούν από την (αντί)στάση σας».

Μετά τιμής,
Άννα Διαμαντοπούλου,
με την ευγενική χορηγία της Τρόικα.
Δεν είναι τραγική ειρωνεία. Είναι η πραγματικότητα. Και όταν η πραγματικότητα μας ειρωνεύεται τραγικά, χρέος μας είναι η ανατροπή της. Γιατί οι μύθοι τους κατέρρευσαν. Γιατί πλέον η γενιά μας γνωρίζει πως δε χωράει σε μια ζωή ανασφάλειας, μιζέριας και υποταγής.
ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ σε κυβέρνηση, ΕΕ, ΔΝΤ
ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ το Πανεπιστήμιο και το μέλλον μας
ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ πάσο, σίτιση, στέγαση, συγγράμματα

K.AΡ.ΦΙ - ΕΑΑΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...