Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Ανακοίνωση ΑΝΤΑΡΣΥΑ για την πορεία για την ανεργία

Πορεία ενάντια στην ανεργία, 15 Δεκέμβρη, 6.00 μ.μ. Σύνταγμα 

Λίγο πριν την έλευση του 2012, στην Ελλάδα του χρέους, των μνημονίων, του ΔΝΤ, της πραξικοπηματικής συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΛΑΟΣ και των εκβιαστικών μονόδρομων της ΕΕ/ ΟΝΕ, η ανεργία αποτελεί πλέον εφιαλτική πραγματικότητα ή προοπτική για την κοινωνική πλειοψηφία και ιδιαίτερα τη νεολαία. Οι πρόσφατες μετρήσεις δείχνουν ότι έχει εκτιναχθεί σε ποσοστό-ρεκόρ, 30% για το 2012 προβλέπει η ΓΣΕΕ, που μεταφράζεται σε περισσότερους από 1.000.000 ανέργους, χωρίς να υπολογίζονται οι νέοι που αναζητούν πρώτη φορά δουλειά, οι εργαζόμενοι της μαύρης εργασίας  κλπ. 
Η αποθήκη των ανέργων δίνει την καλύτερη ευκαιρία στους εργοδότες και το κράτος, ειδικά στο έδαφος της κρίσης και των επιβαλλόμενων πολιτικών εργασιακού μεσαίωνα, να κατοχυρώσουν τους μισθούς των 500€ για όλους. Η κατάσταση της ανεργίας, της εφεδρείας ή της ελαστικής υπο - απασχόλησης θέλουν να είναι μόνιμη κατάσταση έτσι ώστε να τονωθεί η κερδοφορία τους, φτηναίνοντας κι άλλο την εργατική δύναμη. Σε αυτό το φόντο οι εκατοντάδες χιλιάδες άνεργοι, Έλληνες και μετανάστες, νιώθουν ολοένα και περισσότερο εδώ και πολύ καιρό να μην έχουν φωνή και πρόσωπο, δικαιώματα και ανάγκες. Αποτελούν απλά ψηφία σε στατιστικές αναλύσεις, εγκλωβισμένοι στην απομόνωση και τον ατομισμό. Η κατάσταση αυτή πρέπει και μπορεί να ανατραπεί.  
Σε αυτή τη βάση η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. χαιρετίζει τις πρωτοβουλίες που πάρθηκαν το προηγούμενο διάστημα από το Συντονισμό των πρωτοβάθμιων σωματείων και εργατικές συλλογικότητες για μια πρώτη συνεύρεση ανέργων και ελαστικά απασχολούμενων και για τη διοργάνωση μιας πρώτης διαδήλωσης μαζί με τα υπόλοιπα αγωνιζόμενα κομμάτια εργαζόμενων και νεολαίας στις 15 του Δεκέμβρη ενάντια στην ανεργία και το μαύρο μέτωπο κυβέρνησης - ΕΕ – ΔΝΤ. Συμμετέχουμε και στηρίζουμε τέτοιες πρωτοβουλίες αναδεικνύοντας το αίτημα της απαγόρευσης των απολύσεων και του κοινού αγώνα με τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα τους σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα ενάντια στις απολύσεις - εφεδρείες.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους και τους νέους που πλήττονται από αυτή την πολιτική να δηλώσουν μαζικά παρών στη διαδήλωση στις 15/12 στις 18:00 στο Σύνταγμα και στις προσπάθειες περαιτέρω κλιμάκωσης τέτοιων εργατικών κινητοποιήσεων, στο δρόμο που χαράσσουν ήδη, στην περίοδο μετά τη συγκυβέρνηση, οι αγώνες στη Χαλυβουργία, στα ΜΜΕ (στον Alter οι εργαζόμενοι καλούν συναυλία συμπαράστασης την ίδια μέρα στις 8μμ, στο Μπουρνάζι) και σε άλλες βιομηχανίες και χώρους καθώς και οι πολύμορφες κινητοποιήσεις ενάντια στα χαράτσια. Καλούμε και την υπόλοιπη αριστερά, στην κατεύθυνση δημιουργίας ενός αγωνιστικού μετώπου ρήξης και ανατροπής, να συμπαραταχθεί και να ενισχύσει τέτοιες προσπάθειες. Για να μπει φρένο στους εκβιασμούς της εργοδοσίας. Για να επιβάλουμε τα αιτήματα για απαγόρευση των απολύσεων, για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Για να διαγραφεί το χρέος και να εθνικοποιηθούν οι τράπεζες, οι επιχειρήσεις που κλείνουν και οι στρατηγικοί τομείς της οικονομίας και της παραγωγής κάτω από εργατικό έλεγχο και χωρίς αποζημίωση για τους μετόχους και τους εργοδότες. Για να βγούμε από τη φυλακή του ευρώ και της ΕΕ. Για να ανοίξει ο δρόμος μιας πιο δίκαιης και ελεύθερης κοινωνίας που οι ανάγκες και τα δικαιώματα της εργαζόμενης κοινωνικής πλειοψηφίας θα δικαιώνονται πραγματικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...