Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Μέγας Καζαμίας του 2012

του Νίκου Κουνενή



Ιανουάριος

Σε πρωτοχρονιάτικο διάγγελμά του, ο χερ Χορστ Ράιχενμπαχ χαιρετίζει τις αιματηρές θυσίες του ελληνικού λαού και υπόσχεται ακόμη μεγαλύτερες, προκειμένου η χώρα να βαδίσει αποφασιστικά στον δρόμο της υγιούς απορρύθμισης της οικονομίας της. Η ομιλία του σκιώδους πρωθυπουργού της Ελλάδας κλείνει με την εμβληματική προτροπή: «Εμπρός πληβείος Έλληνος, αποντείξτε γκια μια ακόμη φορά, πως ξέρετε να πεταίνεται σαν πραγκματικοί ήρωος!» 
Οι κ.κ. Παπανδρέου, Σαμαράς και Καρατζαφέρης επισκέπτονται τις Βρυξέλλες, με αμφίεση Γκασπάρ, Μελχιόρ και Μπαλτάσαρ.  Στη συνάντησή τους με τους εκπροσώπους της Ε.Ε. της Ε.Κ.Τ. και του Δ.Ν.Τ, οι τρεις άνδρες παραδίδουν συμβολικά χιλιάδες τίτλους ιδιοκτησίας κρατικών επιχειρήσεων, ακινήτων, γαιών και υδάτων. Τα χρηματιστήρια χαιρετίζουν το γεγονός με κάθετες απογειώσεις των δεικτών τους. Τα σπρεντς του ελληνικού χρέους καταποντίζονται από τις 17.236,8 στις 16.955,3 μονάδες. 

Τη φιλοδοξία του να καθαρίσει την πρωτεύουσα από τους εξαθλιωμένους άστεγους που υποβαθμίζουν το ιστορικό της κέντρο ανακοινώνει ο Δήμαρχος Ευκατάστατων και Απαστραπτόντων Αθηναίων κύριος Γιώργος Καμίνης.     

Φεβρουάριος

Χίλιοι περίπου οικονομικοπολιτικοί νταβοτζήδες συζητούν και φέτος στο Νταβός για την κατάσταση και τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας. Κεντρικό θέμα του Φόρουμ είναι η ενίσχυση της δημιουργικής απειθαρχίας των αγορών, μέσω της σιδηράς δημοσιονομικής πειθαρχίας των κρατών.
Την επ’ αόριστον αναβολή των βουλευτικών εκλογών ανακοινώνει ο πρωθυπουργός κύριος Λουκάς Παπαδήμος, διευκρινίζοντας ότι η συμφωνηθείσα ημερομηνία της 19ης Φεβρουαρίου δεν αναφερόταν σε κάποια συγκεκριμένη χρονιά.
Υπόκωφη ένταση χαρακτηρίζει την εξελισσόμενη κούρσα διαδοχής στο ΠΑΣΟΚ. Στα σχετικά γκάλοπ οι υποψήφιοι δίνουν μάχη στήθος με στήθος, επιτυγχάνοντας ατομικά ποσοστά τα οποία κυμαίνονται μεταξύ 10 και 11% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ. Οι τελευταίοι αντιπροσωπεύουν πλέον δημοσκοπικώς το διόλου ευκαταφρόνητο 7,3% του συνόλου των ψηφοφόρων.    

Μάρτιος

Εκατοντάδες χιλιάδες ανήλικοι και ενήλικοι διαδηλωτές παρεμβαίνουν δυναμικά στις παρελάσεις της 25ης Μαρτίου, αντιτιθέμενοι στην πολιτική της τρόικας και της κυβέρνησης. Ο Θεόδωρος Πάγκαλος βεβαιώνει πως οι οχλοκρατικές αυτές εκδηλώσεις υποκινούνται από τραμπούκους της αριστεράς, μαλάκες και ανορεξικούς.  
Μεταξύ των νέων μέτρων δημοσιονομικής σωτηρίας της χώρας που ανακοινώνει η κυβέρνηση, περιλαμβάνεται και η επιβολή έκτακτου τέλους κατοχής ιδιωτικών κινητών αξιών (κρεβάτια, είδη υγιεινής, τραπεζοκαθίσματα, υπολογιστές, ρουχισμός και εσωρουχισμός κ. ά.). Το τέλος θα εξοφλείται ανά έτος σε δυο δόσεις, μέσω του λογαριασμού της ΕΥΔΑΠ, και σε περίπτωση μη αποπληρωμής του, ο υπόχρεος θα στερείται των δικαιωμάτων ύδρευσης και αποχέτευσης. «Ούτε να χέσουν δεν θα μπορούν πλέον οι τζαμπατζήδες», δηλώνει χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών.
Η διαβεβαίωση του Φίλιππου Πετσάλνικου ότι δεν θα θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, οδηγεί στρατιές ψηφοφόρων σε εκδηλώσεις ανείπωτης οδύνης. 

Απρίλιος

Εκατομμύρια κάτοικοι της χώρας εορτάζουν και φέτος το Πάσχα, σουβλίζοντας εθιμοτυπικώς τα αρνιά από πεπιεσμένο χαρτί που τους μοίρασε, έναντι συμβολικού αντιτίμου, η κυβέρνηση. Τα εν λόγω εικονικά σφάγια είναι πασπαλισμένα με ειδικά ενισχυτικά γεύσης, προκειμένου οι καταναλωτές να αισθανθούν ότι όντως απολαμβάνουν το παραδοσιακό έδεσμα των ημερών.
Ελαφρά απόκλιση από τις δημοσιονομικές εκτιμήσεις της τρόικας και της κυβέρνησης διαπιστώνει ο υπουργός Οικονομικών, κύριος Ευάγγελος Βενιζέλος. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, και με αναγωγή σε ετήσια βάση, το δημοσιονομικό έλλειμμα ανέρχεται στο 24, 7% και η ανεργία στο 32, 6 %, ενώ το ποσοστό του δημοσίου χρέους έχει ξεφύγει, και αναζητείται επιμόνως από τις αρμόδιες αρχές.
Σε κοινή τους καταγγελία , πενήντα έξι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, του ΛΑΟΣ και της Δημοκρατικής Συμμαχίας αποκαλύπτουν ότι τα τρόφιμα τα οποία εκτοξεύονται από διαδηλωτές εναντίον τους (γιαούρτια,  αυγά, αλλαντικά, ζαρζαβατικά κ.ά) είναι συνήθως ληγμένα, πράγμα επιβλαβές για την υγεία τους. Ο υπουργός Υγείας κύριος Λοβέρδος διαβεβαιώνει ότι θα ερευνήσει το θέμα, και σε περίπτωση επιβεβαίωσης των καταγγελιών θα στερήσει ισοβίως τους ενόχους από τα ασφαλιστικά τους δικαιώματα. 

Μάϊος 

Με το άσμα «Γουάτ γουί χαντ, γουάτ γουί λοστ, γουί έιτ κάβιαρ, γουί ίτ κομπόστ» η Ευλαλία Ψυχοπονίδου, ανεψιά του Άδωνι Γεωργιάδη, κατακτά την ένατη θέση στο Φεστιβάλ Τραγουδιού της Γιουροβίζιον. 
Ο Γιώργος Παπανδρέου συντρίβει το μέχρι πρότινος θεωρούμενο ως ακατάρριπτο ρεκόρ του Κώστα Σημίτη, επιτυγχάνοντας εξήντα δυο σαρδάμ επί συνόλου εκατό λέξεων. (Η επίδοση του προκατόχου του ήταν μόλις 55/100). Ενδεικτικό απόσπασμα: «Είμαι αντισεξουσιαστής και αντιποθώ τις καλέκρες, αλλά δεν πρόκειται να παρατηθώ όσο η παρτίδα έχει ανάγκη το παρτιωτική μου σθένος. Θα παλαίψω ενάντια στα ρεγάλα συμφρέοντα, δίνοντας και την τελευταία ρανίδα του αίματός μου στην υπέθεση της σωτηρίας της χώρτας μας».   
Αποστομώνοντας τους συνήθεις διαστρεβλωτές της κρυστάλλινης γραμμής του κόμματός του, ο Αντώνης Σαμαράς διευκρινίζει για πολλοστή φορά ότι η ΝΔ δεν συμπολιτεύεται με την κυβέρνηση, ούτε την αντιπολιτεύεται, δεν συμμετέχει στο υπεύθυνο έργο της, αλλά ούτε και απέχει από αυτό. 

Ιούνιος

Σε μια εντυπωσιακή επίδειξη αυτοάμυνας οι δυνάμεις της ΕΛΑΣ καταστέλλουν διαδηλώσεις εκατοντάδων χιλιάδων ατόμων σε διάφορες πόλεις, με αποτέλεσμα την ακαριαία αύξηση του αριθμού των νοσηλευομένων στα νοσοκομεία του ΕΣΥ κατά 53.647 άτομα, γεγονός που εξοργίζει τον Ανδρέα Λοβέρδο. «Εγώ προσπαθώ να πείσω τον κόσμο ότι οι νοσοκομειακές κλίνες είναι πολλαπλάσιες των πραγματικών αναγκών του, κι εσύ πασχίζεις να αποδείξεις το αντίθετο», επισημαίνει ο υπουργός Υγείας στον Χρήστο Παπουτσή, υπουργό ΠΡΟΠΟ. 
Περίπου δέκα χιλιάδες διακεκριμένοι πολίτες της χώρας διαβεβαιώνουν σε κοινή τους ανακοίνωση πως πράγματι υπάρχει φως στο βάθος του τούνελ. Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, ο εκπρόσωπός τους διευκρινίζει ότι το προαναφερθέν τούνελ βρίσκεται στις Ελβετικές Άλπεις, αλλά η ακριβής τοποθεσία του δεν μπορεί να ανακοινωθεί, για λόγους επενδυτικής ασφαλείας. 

Ιούλιος

Την επιβολή φόρου απροσδόκητης επιβίωσης μελετά η κυβέρνηση, προκειμένου να ελέγξει τους καθυστερημένους θανάτους, οι οποίοι εκτοξεύουν στα ύψη το προσδόκιμο επιβίωσης, αλλοιώνοντας τα δημογραφικά χαρακτηριστικά και απειλώντας με κατάρρευση τα ασφαλιστικά ταμεία. Σύμφωνα με πληροφορίες το σχετικό νομοσχέδιο υπό τον εύγλωττο τίτλο «Καιάδας 2011», επιβάλλει σε όσους υπερβαίνουν τον στατιστικό μέσο όρο ζωής ένα τέλος Υπερημερίας, το ύψος του οποίου κλιμακώνεται προιόντος του χρόνου επιβίωσης του υπόχρεου. Το τέλος θα εξοφλείται μέσω του λογαριασμού του ΟΤΕ και των άλλων επικοινωνιακών παρόχων.
Οι ανοιχτές κοινωνίες της Δύσης επιβάλλουν οικονομικό εμπάργκο στο Ιράν, μειώνοντας δραματικά τα ελληνικά αποθέματα πετρελαίου. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες φέρουν τον πρωθυπουργό να διαβεβαιώνει τους υπουργούς και βουλευτές που στηρίζουν την κυβέρνηση πως ουδείς λόγος ανησυχίας υφίσταται, καθώς οι δεξαμενές τροφοδοσίας των ελικοπτέρων εκτάκτου ανάγκης είναι υπερπλήρεις.   

Αύγουστος

Η εταιρεία του Κατάρ που ανέλαβε την ανάπλαση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού ανακοινώνει πως το διεθνές πάρκο αναψυχής το οποίο θα κατασκευαστεί στην περιοχή θα περιλαμβάνει εικοσιεφτά καζίνα, δεκαπέντε εμπορικά κέντρα, εικοσιένα ξενοδοχεία, δεκαεφτά χιλιάδες εξακόσιους κουλοχέρηδες, δεκατρείς χιλιάδες μπαρμπουτιέρες, τριάντα ένα στριπτιζάδικα και σαρανταέξι μπορντέλ. 
Μεγάλες πυρκαγιές αφανίζουν πολλά δάση της ελληνικής επικράτειας. Η κυβέρνηση αντιδρά ακαριαία, αναθέτοντας την αξιοποίηση των πληγεισών περιοχών στο γαλλογερμανικό κονσόρτσιουμ Μπετόν Αρμ Άκσιον. 
«Δεν θα υπάρξουν άλλες οριζόντιες περικοπές εισοδημάτων», διαβεβαιώνει ο πρωθυπουργός, κύριος Λουκάς Παπαδήμος. Τα οικονομικά επιτελεία της κυβέρνησης και της τρόικας συσκέπτονται ήδη πυρετωδώς, προκειμένου να επινοήσουν κάθετες, διαγώνιες, καμπυλόσχημες και ζιγκ ζαγκ εισοδηματικές περικοπές. 

Σεπτέμβριος

Μετά από αλλεπάλληλες πτώσεις, ο Γενικός Δείκτης Τιμών του Χρηματιστηρίου Αθηνών μηδενίζεται. Ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος κύριος Προβόπουλος χαιρετίζει το γεγονός, διαβεβαιώνοντας ότι από δω και στο εξής η ανοδική αντίδραση της κεφαλαιαγοράς αποτελεί μονόδρομο. 
Ατομικές συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου, με υπολογισμό της αμοιβής ανά δευτερόλεπτο, σχεδιάζει το υπουργείο Εργασίας. Ο κατώτατος μισθός δεν μπορεί να είναι μικρότερος των 187,3 ευρώ μηνιαίως, υπό την προυπόθεση ότι ο εργαζόμενος δεν κωλυσιεργεί περισσότερο από 12 δευτερόλεπτα την ημέρα. Σε περίπτωση μεγαλύτερων κωλυσιεργιών προβλέπεται απόλυση του μισθωτού, ο οποίος υποχρεούται να αποζημιώσει τον εργοδότη με ποσό διπλάσιο αυτού το οποίο είχε λάβει κατά το διάστημα της εργασίας του.

Οκτώβριος

Τα ονόματα σαράντα εφτά ελλήνων και ελληνίδων πολιτικών περιλαμβάνονται στην τελική λίστα των εκατό υποψηφίων για το διεθνές διαδικτυακό βραβείο «Δωσίλογος της χρονιάς».Έγκριτοι βρετανοί μπουκμέικερς εκτιμούν πως το έπαθλο θα καταλήξει και φέτος σε ελληνικά χέρια. 
Στο πλαίσιο Διεθνούς Συνεδρίου για τη σωτηρία του παραπαίοντος ελληνικού πιστωτικού συστήματος, ο υπουργός Οικονομικών ανακοινώνει νέο σχέδιο κρατικής ενίσχυσης των τραπεζών, ύψους εκατόν εξήντα δισεκατομμυρίων ευρώ. Τα διοικητικά συμβούλια των περισσοτέρων εξ αυτών αποφασίζουν να τετραπλασιάσουν τα μπόνους των ανωτάτων στελεχών τους, προκειμένου να ενισχυθεί η ρευστότητα των τελευταίων, και κατ’ επέκταση της αγοράς.
Ο πρώην συνταξιούχος ο οποίος είχε διαβεβαιώσει τον Γιώργο Παπανδρέου πως παραχωρεί τη σύνταξή του στο κράτος προκειμένου να σωθεί η χώρα, αυτοκτονεί στο παγκάκι της πρωτεύουσας στο οποίο διανυκτέρευε τους τελευταίους μήνες. Στην τσέπη του αυτόχειρα εντοπίζεται λιτό χειρόγραφο σημείωμα με το εξής περιεχόμενο: «Υπήρξα ηλίθιος. Μαζί με φάγατε.»

Νοέμβριος

Εκατομμύρια αποφασισμένοι διαδηλωτές ξεχύνονται στους δρόμους των ελληνικών πόλεων, καταγγέλλοντας την πολιτική της τρόικας και της κυβέρνησης. Η μαζικότητα και ο δυναμισμός των διαδηλώσεων αναγκάζει την κυβέρνηση να παραιτηθεί. Στη θέση της ορκίζεται κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας με πρωθυπουργό τον Φίλιππο Πετσάλνικο και αντιπροέδρους την Έλσα Παπαδημητρίου και τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Το γεγονός δεν καθησυχάζει τους διαδηλωτές, που συνεχίζουν να κατακλύζουν δυναμικά τους δρόμους και τις πλατείες. 
Φήμες, σύμφωνα με τις οποίες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναχώρησε αιφνιδίως από τη χώρα μεταφέροντας μαζί του την προεδρική καρέκλα, το λάπτοπ και το κανό του, διαψεύδονται κατηγορηματικά από την κυβέρνηση, το Κίνημα και τη μαμά του. 
Τρία ελληνικά πιστωτικά ιδρύματα χρεοκοπούν. Η κυβέρνηση, η οποία για λόγους ασφαλείας συνεδριάζει πλέον σε μυστική τοποθεσία, καθησυχάζει τους καταθέτες που διαμαρτύρονται στα κατά τόπους τραπεζικά υποκαταστήματα, διαβεβαιώνοντάς τους πως τα λεφτά τους βρίσκονται σε σίγουρα χέρια.

Δεκέμβριος

Με αυξανόμενη μαζικότητα και ένταση εκατομμύρια διαδηλωτές συνεχίζουν να συγκεντρώνονται στις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, απαιτώντας την απαλλαγή της χώρας από την κυβέρνηση και την τρόικα.
Ένα πρωτοφανές ντόμινο λαικών εξεγέρσεων στις χώρες του ευρωπαικού νότου και την Ιρλανδία, αναγκάζει τα μέλη των κυβερνήσεών τους σε εσπευσμένη αναχώρηση με ελικόπτερα, προς άγνωστες κατευθύνσεις. 
Επιχειρώντας να διαφύγουν με τον ίδιο τρόπο, δεκάδες στελέχη της ελληνικής κυβέρνησης και των κομμάτων που τη στηρίζουν κατευθύνονται, λίγα λεπτά πριν από την έλευση του νέου έτους, προς το V.I.P. ελικοδρόμιο του Γ.Ε.Σ. Επιτροπές πολιτών ακινητοποιούν τις πολυτελείς λιμουζίνες και συλλαμβάνουν τους επίδοξους φυγάδες. Λόχοι κληρωτών, οι οποίοι διατάσσονται να σπεύσουν να απελευθερώσουν τους δεσμώτες, ενώνονται με τους διαδηλωτές. Οι εξελίξεις που ακολουθούν είναι ραγδαίες και θα περιληφθούν στην ύλη του Μεγάλου Καζαμία του 2013.

πηγή: aristeroblog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...