Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Τοποθέτηση του ΝΑΡ στην εκδήλωση του ΚΚΕ (μ-λ)

Εκδήλωση με θέμα την "Πρόταση Μετωπικού Συντονισµού Κοινής Δράσης και Αγώνα" του ΚΚΕ (μ-λ) πραγματοποιήθηκε την  Τετάρτη 23 Νοέμβρη στην ΑΣΟΕΕ. Εκ μέρους του ΝΑΡ τοποθετήθηκε ο σ. Δ. Γκόβας: 

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΝΑΡ

Αγαπητοί σ/φοι-σσες,
Εκ μέρους του ΝΑΡ θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για την ττρόσκλησή σας στη σημερινή εκδήλωση. Κάθε πρωτοβουλία, σε αυτή την ώρα της μάχης του λαού μας, είναι συμβολή στον αγώνα. Η πρότασή σας για την συγκρότηση ενός μόνιμου μετωπικού συντονισμού, συζήτησης, κοινής δράσης και μαζικού αγώνα βοηθάει στην κατεύθυνση που και από την πλευρά μας θεωρούμε αναγκαία, δηλαδή ένα αγωνιστικό μέτωπο, για τη ρήξη και την ανατροπή της επίθεσης του κεφαλαίου, των κυβερνήσεών του και των υπερεθνικών μηχανισμών του.
Όλα δείχνουν πως μπαίνουμε στην καρδιά μιας σκληρής και καθοριστικής αναμέτρησης. Οι σημερινές συνθήκες απαιτούν να βγει στο προσκήνιο ο εργαζόμενος λαός και το κίνημά του.

Για την ανατροπή της κυβέρνησης αλλά και γενικά της αντεργατικής επίθεσης και όσων την προωθούν. Αυτό είναι το κεντρικό ζητούμενο της περιόδου.
Και στο ερώτημα «πώς η αναγκαιότητα αυτή μπορεί να γίνει πράξη σήμερα;» απαντάμε: Με τον αναγκαίο ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ μετασχηματισμό αυτής της πρωτόγνωρης μαζικής ζώνης του αγώνα που αναπτύχθηκε τα τελευταία 2 χρόνια στους πολύμορφους και σκληρούς αγώνες, σε ένα πιο πλατύ, πολύμορφο, βαθύτερα πολιτικό μαζικό εργατικό και λαϊκό κίνημα διαρκείας που θα καταγράφεται σε κάθε χώρο και μέτωπο αλλά και συνολικά. Με τη συγκρότηση, ενός κοινωνικού μετώπου αγώνα ανατροπής της άθλιας ταξικής κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑΟΣ, για να σαρωθεί η χούντα κυβέρνησης - ΕΕ - ΔΝΤ, για την απαλλαγή από τη δικτατορία των αγορών, των τραπεζιτών, του κέρδους και της ΕΕ. Ενός μετώπου που, και με την εμπειρία του, θα κατακτά την αναγκαία προοπτική της επαναστατικής ανατροπής του βάρβαρου καπιταλισμού της εποχής μας. Κρίσιμο ζητούμενο, στην κατεύθυνση αυτή είναι ο σχηματισμός ανεξάρτητων οργάνων επιβολής της λαϊκής - εργατικής θέλησης, στο πλαίσιο της ανερχόμενης λαϊκής πάλης και της πορείας ταξικής ανασυγκρότησης του εργατικού κινήματος.
Πώς μπορεί να γίνει αυτό;
Επιτρέψτε μας να εκφράσουμε σύντομα τη γνώμη μας για το θέμα αυτό, του συντονισμού, της κοινής δράσης και της συσπείρωσης που θεωρούμε ότι είναι αναγκαία στη βάση των σημερινών εξελίξεων.
Έχουμε εκφράσει εδώ και καιρό την πάγια θέση μας για την αναγκαία κοινή ανατρεπτική δράση της αριστεράς στο κίνημα. Αυτή είναι μια πλευρά, σημαντική, για να υπάρξουν ουσιαστικά βήματα στην αποτελεσματικότητα των αγώνων, την ισχυροποίησή του κινήματος και την κατεύθυνσή του.
Μια δεύτερη πλευρά αφορά την άμεση προώθηση πολιτικών και ιδεολογικών πρωτοβουλιών εμπλοκής σε πολιτικό και ιδεολογικό διάλογο, ειδικά των δυνάμεων αντικαπιταλιστικής και κομμουνιστικής αναφοράς. Αυτό, με ζητούμενο όχι μόνο την κοινή δράση στο κίνημα και τον αναγκαίο διάλογο για τα μεγάλα ερωτήματα που απασχολούν την Αριστερά και το κίνημα, αλλά και το γενικότερο συντονισμό τους σε πολιτικές πρωτοβουλίες που ωριμάζουν μέσα στον κόσμο του αγώνα και της Αριστεράς την ανάγκη ενός ευρύτερου κοινωνικοπολιτικού ρεύματος ανατροπής. («Πρωτοβουλία κατά της Ε.Ε.- ευρω», πρωτοβουλία για δημοκρατικά ζητήματα, πρωτοβουλίες για την αναγκαία ανασυγκρότηση του ε.κ., διάλογος και με μορφές για τα ζητήματα της κρίσης, της σοσιαλιστικής και κομμουνιστικής προοπτικής σήμερα).
Σήμερα, ακόμα πιο πολύ, χρειαζόμαστε ένα μέτωπο που θα προωθεί και θα στηρίζεται στη συνέχιση και κλιμάκωση του αγώνα όλων των εργαζομένων στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, των ανέργων, της νεολαίας, των μεταναστών εργατών, των εργατών γης, αλλά και των συνθλιβόμενων αυτοαπασχολούμενων και της φτωχής αγροτιάς.
Θα συγκροτείται με πολιτικό περιεχόμενο που διεκδικεί μια καλύτερη ζωή, αντάξια των δυνατοτήτων της εποχής κι όχι κομμένη και ραμμένη στα μέτρα που ορίζουν το ΔΝΤ, η ΕΕ, ο ΣΕΒ, τα κέρδη, οι αγορές κι οι τοκογλύφοι τραπεζίτες.
Ως στόχους του, αυτό το μέτωπο θα πρέπει να έχει:
- Να καταργηθούν οι αντιλαϊκοί νόμοι, τα μνημόνια και όλα τα αντιλαϊκά προγράμματα και μέτρα, για να πάρουν πίσω οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα όλα τα κλεμμένα της τελευταίας διετίας αλλά και τα προηγούμενα.
- Την ανατροπή της πολιτικής ΕΕ-ΔΝΤ, των πολυεθνικών και Ελλήνων ολιγαρχών του πλούτου, -την ανατροπή της μαύρης κυβέρνησης και κάθε κυβέρνησης που υλοποιεί αυτή την πολιτική.
- Την διαγραφή του ιμπεριαλιστικού χρέους, απελευθέρωση από τα δεσμά του ευρώ, της ΕΕ, της δικτατορίας των αγορών, του κέρδους και των τραπεζών
- Έξω η τρόικα - έξω από το ευρώ και την ΕΕ από τη σκοπιά των εργατικών - λαϊκών συμφερόντων και της κοινωνικής χειραφέτησης
- Oι τράπεζες στο δημόσιο, με εργατικό έλεγχο χωρίς αποζημίωση και καμιά λαϊκή επιβάρυνση. Διαγραφή όλων των χρεών ανέργων, εργαζόμενων και φτωχών νοικοκυριών. Προστασία των όποιων οικονομιών των εργατικών και λαϊκών οικογενειών.
- Όχι στη φτώχεια, την πείνα και την ανεργία, ανακατανομή του πλούτου που παράγεται από τους εργαζόμενους μέχρι την κατάργηση του σφετερισμού του από μια χούφτα ελλήνων και ξένων καπιταλιστών.
- Κατάκτηση του δικαιώματος του «έθνους των εργαζομένων» να καθορίζει τις τύχες του και τις τύχες της χώρας. Ανατροπή του καθεστώτος «επιτροπείας- οικονομικής δυναστείας» της ΕΕ, των πολυεθνικών, των τραπεζιτών, καθώς και των δεσμεύσεων που κρατούν αλυσοδεμένους τους εργαζόμενους στους ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς του κεφαλαίου, διεθνούς και ελληνικού, και στους ντόπιους υπηρέτες του
- Δημοκρατία - λαϊκή κυριαρχία. Όχι στο νέο απολυταρχισμό και την καταστολή. Δημιουργία εργατικών και λαϊκών συνελεύσεων, επιτροπών και οργάνων πάλης παντού ως μέσων έκφρασης, διεκδίκησης κι επιβολής της λαϊκής θέλησης.
Σαν ΝΑΡ, αλλά και σαν ΑΝΤΑΡΣΥΑ - με την απόφαση της πρόσφατης 1ης Πανελλαδικής της Συνδιάσκεψης, σε αυτό το στόχο καλούμε να στρατευθούν ενωτικά και με κοινή δράση όλα τα ρεύματα του αγώνα, όλη η Αριστερά. Με το δικαίωμα ξεχωριστής συμβολής κάθε συνιστώσας και ρεύματος, με βάση τις απόψεις και το γενικότερο πρόγραμμά τους, με όρους ισοτιμίας και δημοκρατίας του κινήματος. Αλλά και με δημόσια πολιτική δέσμευση για ανάληψη κοινών πρωτοβουλιών. Με αυτή την έννοια, απευθύνουμε δημόσια ως ΝΑΡ - μέσω και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ - αυτή την πρόταση προς το ΚΚΕ, τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ, τις οργανώσεις της επαναστατικής αριστεράς, τις μαχόμενες δυνάμεις του αντικαπιταλιστικού πολιτικού δυναμικού, τις πρωτοπόρες δυνάμεις μέσα στο εργατικό κίνημα και τη ριζοσπαστική νεολαία.
Ένα τέτοιο μέτωπο αγώνα και ανατροπής θα χτίζεται από τη συμπαράταξη στον αγώνα όλων των μαχόμενων συνδικάτων, πρωτοβάθμιων σωματείων, επιτροπών αγώνα, συλλογικοτήτων ανέργων ή ελαστικά εργαζόμενων, ακόμα και ομοσπονδιών, λαϊκών συνελεύσεων, κινήσεων ανυπακοής σε χαράτσια κλπ, συλλόγων ή πρωτοβουλιών, φορέων των αυτοαπασχολούμενων, αγροτών, νεολαίας, μεταναστευτικών συλλογικοτήτων κ.λπ. Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις για το θέμα του περιεχομένου, τα αιτήματα και το πολιτικό πρόταγμα ενός τέτοιου μετώπου. Ξέρουμε τις διαφορετικές οπτικές συγκρότησης της πρότασης και των προγραμματικών πολιτικών σημείων που έχουν οι δυνάμεις της αριστεράς. Πιστεύουμε όμως ότι, σεβόμενοι όλοι τις απόψεις και διασφαλίζοντας την από θέση αρχών κριτική και πολιτική αντιπαράθεση πάνω στα κρίσιμα ζητήματα του πολιτικού περιεχομένου, μπορούμε όλοι, και η δική σας οργάνωση, να συμβάλλει στην δημιουργία, ανάπτυξη και δυναμική πορεία ενός τέτοιου αναγκαίου μετώπου αγώνα. Και σε αυτή την κατεύθυνση θα δουλέψουμε, θεωρώντας και τη δική σας συμβολή σημαντική και αναγκαία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...