Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

Ξανά στους δρόμους του αγώνα, με απεργίες, καταλήψεις, πλατείες

syg1.gifΌλοι στη διαδήλωση στη ΔΕΘ, Σάββατο 10 Σεπτέμβρη, 5.00 μ.μ. Καμάρα-Θεσσαλονίκη

Όλοι στις πλατείες και τα συλλαλητήρια, στις καταλήψεις και τις απεργίες.
Ξαναπιάνουμε παντού το νήμα με τις πανεργατικές απεργίες και τις εργατικές αντιστάσεις της περασμένης περιόδου. Οι καταλήψεις και οι απεργίες στις σχολές και στα σχολεία, οι νέες συγκεντρώσεις στις πλατείες ξεκινώντας από τις 3 Σεπτέμβρη, η πανελλαδική κινητοποίηση στη ΔΕΘ είναι μόνο η αρχή για ένα φθινόπωρο μάχης ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης και της Τρόικας. Να συγκρουστούμε με τον βάρβαρο καπιταλισμό της εποχής μας, με την πολιτική που εξυπηρετεί το κέρδος της ελάχιστης «συντεχνίας» των τραπεζιτών και των βιομήχανων. Σε αυτό το δρόμο, οι δυνάμεις του κινήματος οργανώνουν νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Πέμπτη 8 Σεπτέμβρη στις 12.00 μ στα Προπύλαια. Πρωτοβάθμια σωματεία και εργατικές συλλογικότητες καλούν σε ταξική συγκέντρωση στην Καμάρα, Θεσσαλονίκη, στις 10 Σεπτέμβρη, την ημέρα εγκαινίων της ΔΕΘ από τον πρωθυπουργό της λιτότητας και της καταστολής. 

Όπως τονίζει σε προκήρυξή της η ΑΝΤΑΡΣΥΑ: "Mε τα επιτελεία της κυρίαρχης τάξης σε κρίση και τους εργαζόμενους και τη νεολαία να ξαναπιάνουν το νήμα των πρόσφατων εκρηκτικών τους κινητοποιήσεων, ο φετινός Σεπτέμβρης προμηνύεται θερμός και υπόσχεται να ξαναζωντανέψει μεγάλες κοινωνικές και πολιτικές εξεγέρσεις της εργατικής τάξης και του λαού." 
Και καλεί "Να πετάξουμε από πάνω μας όλον αυτό τον σάπιο και διεφθαρμένο αστικό πολιτικό κόσμο της διαφθοράς και της λαμογιάς, να αντλήσουμε εμπειρίες και συμπεράσματα από την ιστορία των εξεγέρσεων, για να οικοδομήσουμε ένα άλλο πολιτικό σύστημα, μια «δημοκρατία των εργαζόμενων», που θα ελέγχεται από τις δυνάμεις τις εργασίας και θα τις απελευθερώνει στην υπηρεσία της ικανοποίησης των διευρυνόμενων κοινωνικών αναγκών. Να ξανακάνουμε τα σωματεία και τους συλλόγους όργανα συλλογικής δράσης για την αντίσταση και την ανατροπή, να γεμίσουμε τις «πλατείες», με συνελεύσεις και δημοκρατία του αγώνα, να οικοδομήσουμε τα δικά μας «όργανα αγώνα». Σε αυτά επιβάλλεται να συμβάλλει η αριστερά, με την αναγκαία ανατρεπτική κοινή δράση της αφήνοντας τις αυταπάτες για «κυβερνητικές λύσεις» και «αλλαγή της ΕΕ», και τους αδιέξοδους «μοναχικούς δρόμους» και τον «εμφύλιο» μέσα στο κίνημα." 

Nέο Αριστερό Ρεύμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...