Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

Η κόλαση είναι μπροστά

του Γιώργου Δελαστίκ

Λαοθάλασσα 100.000 και πλέον διαδηλωτών κατέκλυσε και πάλι την Τετάρτη το κέντρο της Αθήνας, για να διαμαρτυρηθεί εναντίον της οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής της κυβέρνησης Παπανδρέου. Κατέστη έτσι προφανές ότι η καταιγίδα των αντεργατικών κυβερνητικών μέτρων δεν έχει προς το παρόν οδηγήσει τους πολίτες στην παραίτηση και την απάθεια της απελπισίας. Ο ελληνικός λαός συνεχίσει να αντιστέκεται ειρηνικά, θρυμματίζοντας όποιες αυταπάτες διατηρούσαν ενδεχομένως κάποια κυβερνητικά στελέχη ότι με την πάροδο του χρόνου θα ήταν δυνατόν κάποια τμήματα της ελληνικής κοινωνίας να συμφωνήσουν με την πολιτική λεηλασίας των εισοδημάτων που εφαρμόζει η παρούσα κυβέρνηση. Η ζωή αποδεικνύει το αντίθετο - ότι διευρύνεται το χάσμα λαού - κυβέρνησης.
Νέα ομοβροντία μέτρων αντιλαϊκού χαρακτήρα έχει ήδη αποφασίσει και ετοιμάζεται να προωθήσει η κυβέρνηση, η οποία αδιαφορεί επιδεικτικά για τις ευρύτατες λαϊκές αντιδράσεις στην πολιτική της. Τα ανακοίνωσε ήδη ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου - και μάλιστα την επομένη του μεγάλου απεργιακού συλλαλητηρίου! Το κωμικοτραγικό είναι ότι ο υπουργός θέλει να δεσμεύσει σε αυτή την πολιτική και την... επόμενη κυβέρνηση!
Αναζητεί και συνενόχους η κυβέρνηση Παπανδρέου στον στόχο της αυτόν γι’ αυτό και θέλει να καταρτίσει το «Μεσοπρόθεσμο Δημοσιονομικό Πλαίσιο Προσαρμογής 2012-2015», ενώ η δική της θητεία λήγει το αργότερο το 2013! Καλεί σε διάλογο με το θέμα αυτό τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Εννοείται, φυσικά, ότι κανένα από τα κόμματα που αντιτάσσονται στο επαίσχυντο Μνημόνιο με την ΕΕ και το ΔΝΤ δεν πάσχει από πολιτικό κρετινισμό τέτοιου βαθμού ώστε να προσέλθει σε τέτοιο διάλογο.
Εφιαλτικά μέτρα προβλέπει το κυβερνητικό «Μνημόνιο 4». Νέες σοβαρές ή και δραματικές μειώσεις αποδοχών στους εργαζόμενους στον δημόσιο τομέα μέσω του τεχνάσματος του ενιαίου μισθολογίου στο Δημόσιο. Νέες περικοπές των μισθών όσων εργάζονται σε ΔΕΚΟ. Δραστικές περικοπές στα κοινωνικά επιδόματα που δίνονται στους Ελληνες. Αυξήσεις-φωτιά και πάλι στα εισιτήρια και στα τιμολόγια νερού, ηλεκτρικού, τηλεφώνου κ.λπ. Εκτόξευση των τιμών ειδών πρώτης ανάγκης τουλάχιστον κατά 10% μέσω της μετάταξής τους στον συντελεστή ΦΠΑ 23% από το 13% που είναι σήμερα. Νέα μείωση των κρατικών επιδοτήσεων στους δημόσιους οργανισμούς, με αποτέλεσμα την εξαθλίωση των υπηρεσιών τους.
ΝΔ, ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ θα αυτοκτονούσαν πολιτικά αν αποφάσιζαν ποτέ να υποστηρίξουν τέτοια μέτρα. Αναγκαστικά, λοιπόν, το ΠΑΣΟΚ θα αρκεστεί στη συμπαράταξη των «μνημονιακών» του συμμάχων. Ανεπισήμως έχουν γνωστοποιήσει την πρόθεσή τους να στηρίξουν την κυβέρνηση και σε αυτές τις επιλογές της μόνο η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Φώτης Κουβέλης και ο Γιώργος Καρατζαφέρης. «Δυστυχής παρηγορία» για τον πρωθυπουργό, καθώς καμία δημοσκόπηση μέχρι στιγμής δεν προβλέπει την είσοδο στη Βουλή των δύο πρώτων, ενώ η στασιμότητα του ΛΑΟΣ είναι εντυπωσιακή.
Ο πρωθυπουργός αδιαφορεί, πάντως, για την πολιτική απομόνωση της κυβέρνησής του. Αν λάβουμε τοις μετρητοίς τις δηλώσεις του ενώπιον της Γερμανίδας καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ, είναι πολύ ικανοποιημένος από τον εαυτό του και την πολιτική του. «Οι επιδόσεις μας δείχνουν τον δρόμο πώς πρέπει να συνεχίσουμε», δήλωσε χαρακτηριστικά. «Πραγματοποιήσαμε μέσα σε λίγους μήνες μεταρρυθμίσεις για τις οποίες άλλες χώρες χρειάστηκαν δεκαετίες», κόμπασε ενθουσιασμένος σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα «Μπιλντ».
Δεν πήρε τίποτα από τη Μέρκελ ο Γ. Παπανδρέου κατά τη διάρκεια του άσκοπου και ανεπιτυχούς, όπως αποδείχθηκε, ταξιδιού του στο Βερολίνο. Ούτε καν την αυτονόητη επιμήκυνση της αποπληρωμής του δανείου των 110 δισεκατομμυρίων ευρώ, η οποία θα γίνει χωρίς να χρειαστεί να κουνήσει η Αθήνα το δαχτυλάκι της, αφού σε διαφορετική περίπτωση απλώς θα χάσουν και οι γερμανικές τράπεζες τα λεφτά τους!
Πιέζει και η ΕΕ την κυβέρνηση Παπανδρέου. «Δεν υπάρχει καμιά εγγύηση για την επιτυχία του Προγράμματος», αναφέρει στην έκθεσή της, που συνόδευσε την έγκριση εκταμίευσης της τέταρτης δόσης δανείων ύψους 15 δισεκατομμυρίων ευρώ προς την Ελλάδα. «Απαιτείται συναίνεση της ελληνικής κοινωνίας» προσθέτει, θέτοντας έναν εξ ορισμού ανέφικτο όρο.

1 σχόλιο:

  1. Και γιατί να πάρει κάτι ο Παπανδρέου από τη Μέρκελ, τη στιγμή που τα καθάρματα εκ των Ελλήνων στρατιωτικών, προστατεύουν εγκληματίες; Όταν δεξιά και αριστερά προστατεύει ύπουλες "τσατσάδες" δολοφόνους όπως η Καλομοίρα Κοντου; Α σικτίρ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...