Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Aλληλεγγύη στο διωκόμενο αγωνιστή Χ.Τ.

Την Τετάρτη 23/2/2011, μέρα γενικής απεργίας, εκατοντάδες χιλιάδες εργαζομένων και νεολαίας μαζικοποίησαν τις απανταχού απεργιακές κινητοποιήσεις. Φαίνεται ολοένα και πιο ξεκάθαρα ότι η ληστρική πολιτική Κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ που επιτίθεται εδώ και ένα χρόνο σε κατακτήσεις δεκαετιών σε εργασία, κοινωνικές παροχές και δημοκρατικά δικαιώματα, είναι ανεπιθύμητη και σπέρνει τη μαζική οργή. Οι φωνές των όσων αντιστέκονται γίνεται πιο ηχηρή από ποτέ και η δράση τους για την ανατροπή κλιμακώνεται.
Σε μια τέτοια συγκυρία, και ακριβώς επειδή η κυβέρνηση δεν έχει κανένα σύμμαχο για την υπεράσπιση της πολιτικής της, επιλέγει να χτυπήσει τις διαδηλώσεις προκειμένου να τρομοκρατήσει τα αγωνιζόμενα κομμάτια της κοινωνίας αλλά και για να αποτρέψει τη μαζικοποίηση των κινητοποιήσεων.
Στη Θεσσαλονίκη, η στάση της Αστυνομίας ήταν απροκάλυπτα επιθετική. Η πρόθεσή της να διαλύσει την πορεία έγινε ξεκάθαρη από την αρχή της κινητοποίησης ενώ λίγο πριν το τέλος της πορείας στην πλατεία Αριστοτέλους σύσσωμα ΜΑΤ και Ασφάλεια άρχισαν να κυνηγούν στα τυφλά διαδηλωτές με σκοπό τη σύλληψή τους.
Κατά τη διάρκεια του ανθρωποκυνηγητού αυτού, ασφαλίτες ντυμένοι με πολιτικά, αφού ακινητοποίησαν το συμφοιτητή μας Χ.Τ. (φοιτητής ηλεκτρολόγος-μηχανικός ΑΠΘ και εργαζόμενος στα τηλεφωνικά κέντρα του ΟΤΕ), τον ξυλοκόπησαν και ύστερα τον προσήγαγαν στη Γ.Α.Δ.Θ. απ’ όπου και μας ανακοινώθηκαν μετά από ώρες οι κατηγορίες της σύλληψής του.
  • Δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στον διωκόμενο συμφοιτητή μας
  • Οι δίκαιοι αγώνες του λαού και της νεολαίας δεν καταστέλλονται, δεν ποινικοποιούνται
  • Απαιτούμε την άμεση απόσυρση όλων των κατηγοριών από τον Χ.Τ.

ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...