Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Δελτίο τύπου της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Αττική

ΑΘΗΝΑ 17/02/2011

Επειδή: Η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ,  σε απόλυτη συνεργασία με τους  εκπροσώπους της ΕΕ και του ΔΝΤ, συνεχίζει την λεηλασία των λαϊκών εισοδημάτων, προωθεί τον εργασιακό μεσαίωνα στις εργασιακές σχέσεις, τη διάλυση της περίθαλψης, της δημόσιας υγείας, της παιδείας, και προχωρά ταχύτατα στην ολοκληρωτική εκποίηση των όποιων δημόσιων οργανισμών έχουν απομείνει και συνολικά τη δημόσια  περιουσία. Έλληνες και διεθνείς μεγαλοκαρχαρίες ετοιμάζονται να ορμίσουν σε οτιδήποτε έχει απομείνει στο δημόσιο και τους φέρνει κέρδος.
Επειδή: Οι διαρκείς επικαιροποιήσεις του μνημονίου και οι μυστικές συμφωνίες που υλοποιούνται με τη μέθοδο του σοκ, έχουν πρωτοφανείς και βάρβαρες στοχεύσεις. Αρκεί να σημειωθεί ότι οι λεγόμενες αποκρατικοποιήσεις τις τελευταίας 15ετίας,  συγκέντρωσαν γύρω στα 16 δις σε εποχές που δεν υπήρχε ύφεση! Ακόμα αν πουληθεί η Αγροτική τράπεζα (συμμετοχή δημοσίου γύρω στα 500 εκατομ.) τότε η αγροτική γη αλλάζει χέρια αφού το 65% των αγροτικών νοικοκυριών έχει υποθηκεύσει τα υπάρχοντά του στην ΑΤΕ! 
Επειδή: Η απόφαση της κυβέρνησης για το μαζικό ξεπούλημα, στο όνομα της αξιοποίησης, της δημόσιας περιουσίας ύψους 50 δις (2011-2015), εκ των οποίων τα 15 δις μέχρι το 2012, που αποκαλύφτηκε από τους  τροϊκανούς τοποτηρητές θα φέρει τον κοινωνικό και οικονομικό μεσαίωνα και προωθείται ουσιαστικά η κατάσχεση της χώρας από τους πιστωτές! Σε 600 περίπου υπολογίζουν να νησιά που θα μπορούσαν να «αξιοποιήσουν». 
Επειδή: Ο πρωθυπουργός, δήλωνε, παρά τις σημερινές διαψεύσεις του, στις 23/09/2010 στη Νέα Υόρκη ότι «...το δημόσιο διαθέτει ακίνητη περιουσία πάνω από 270 δις, όσο και το χρέος περίπου και ξεκινάμε ένα φιλόδοξο πρόγραμμα σε μεταφορές, ενέργεια, τηλεπικοινωνίες, ακίνητα, ΔΕΚΟ, και τράπεζες με απ’ ευθείας πώληση, συμβάσεις παραχώρησης, ιδιωτικοποιήσεις, στρατηγικές συνεργασίες και τη δημιουργία εταιρειών holding….» 
Επειδή: Δεν υπάρχει μεγαλύτερο ψέμα απ’ αυτό που λανσάρουν οι κυβερνώντες ότι με την «αξιοποίηση» της περιουσίας του δημοσίου θα μπορέσουν να πάρουν λιγότερα αντιλαϊκά μέτρα ώστε να ανακουφιστούν οι ... οικονομικά ασθενέστεροι. Οι πόροι από την εκποίηση προορίζονται για τους διεθνείς και ντόπιους τοκογλύφους, ενώ οι αντεργατικές περικοπές και «μεταρρυθμίσεις» έχουν προβλεφθεί ξεχωριστά στο ύψος των 18,4 δις για την ίδια περίοδο 2012-15. 
Επειδή: Τη στιγμή που τα χαράτσια ακολουθούν το ένα το άλλο, αποφασίστηκαν νέες χορηγήσεις εγγυήσεων προς τις «υγιείς» κατά τα άλλα τράπεζες ύψους 30 δις (πέρα από τα 70 δις μέχρι τώρα). 
Επειδή: Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση του συμφωνούν στις επιλογές του πιο αντιδραστικού τμήματος της ΕΕ όπως στο προωθούμενο από τη Γερμανία- Γαλλία «Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας» το  οποίο θα κάνει τον φιλελευθερισμό ... συνταγματική δέσμευση.  
Επειδή: Ο διοικητής της ΤτΕ Προβόπουλος στην έκθεση που κατέθεσε στη Βουλή, ευχαριστημένος προφανώς από τα 30 δις ενίσχυση στις τράπεζες, προβλέπει ακόμα και αυτός, μείωση του ΑΕΠ για το 11 πάνω από 5%, αύξηση της ανεργίας, περαιτέρω μείωση αποδοχών κατά 5%, συνέχιση της ύφεσης στο -3% και προτείνει επιτάχυνση ιδιωτικοποιήσεων, «αξιοποίηση» της περιουσίας του Δημοσίου, επιτάχυνση της ευελιξίας στην αγορά εργασίας δηλαδή τα σύγχρονα σκλαβοπάζαρα κ.λ.π. 
Επειδή: Για να περάσουν όλα αυτά, η κυβέρνηση εξαπολύει νέο κύμα αυταρχισμού απέναντι στο μαζικό λαϊκό κίνημα. Καταπατά κάθε έννοια δημοκρατικού δικαιώματος στην ανυπότακτη, μαχόμενη Κερατέα. Επιμένει στην αντιμεταναστευτική της πολιτική και στη βάρβαρη αντιμετώπιση των απεργών πείνας εργατών –μεταναστών. Εξοπλίζει το σύστημα με αντιδραστικούς θεσμούς και πρωτοφανή νομοθετήματα. 
Επειδή: Είναι προφανές πλέον ότι η ψήφιση και εφαρμογή του Καλλικράτη έρχεται να εξυπηρετήσει και τους στόχους αυτούς. Έτσι επιβάλλεται και απόλυτος έλεγχος σκοπιμότητας στους προϋπολογισμούς των δήμων και των περιφερειών, περιορίζονται δραστικά οι ΚΑΠ, εξασθενίζει ο όποιος αναδιανεμητικός χαρακτήρας των ΟΤΑ, εξανεμίζεται ο κοινωνικός τους ρόλος. Οι όποιες παροχές και δραστηριότητες θα γίνονται όχι με βάση το κοινωνικά αναγκαίο αλλά με γνώμονα την ανταποδοτικότητα και την κερδοφορία. Οι δημόσιες υπηρεσίες, με πιο χαρακτηριστική τη διαχείριση των απορριμμάτων, παραδίδονται στους επιχειρηματικούς ομίλους με σκανδαλώδη- πραξικοπηματικό τρόπο και με συμφωνίες αποικιακού χαρακτήρα. 
Επειδή: Ένα μεγάλο προς εκποίηση κομμάτι δημόσιας περιουσίας αλλά και  των εργαζομένων που πλήττονται, βρίσκεται στην Αττική. Η Περιφέρεια και οι Δήμοι της Αττικής δοκιμάζονται ήδη από τις περικοπές στις χρηματοδοτήσεις τους από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους και το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων που επέβαλε το Μνημόνιο. Η κυβέρνηση και η τρόικα προετοιμάζουν  νέες περικοπές και διοργανώνουν επιδρομές αυταρχικών ελέγχων, όπως έπραξαν πρόσφατα στο Δήμο Αθηναίων.
Ζητάμε : Να περιληφθεί το θέμα «Διαπίστωση των επιπτώσεων της εφαρμοζόμενης πολιτικής του μνημονίου και των αλλεπάλληλων επικαιροποιήσεών του στον Ελληνικό Λαό και τη χώρα, ώστε να ληφθούν αποφάσεις για τις μορφές αντίδρασης στην κατεύθυνση της ανατροπής του».
Απευθυνόμαστε, κυρίως, στο μαζικό κίνημα των εργαζομένων και ιδιαίτερα στις μαχόμενες δυνάμεις της αριστεράς για κοινό ανατρεπτικό αγώνα στην απεργία της 23/2 και σε όλες τις κρίσιμες μάχες που ακολουθούν: 
ΣΤΟΧΟΣ Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ
Να σταματήσει η εξαθλίωση της  κοινωνικής πλειοψηφίας, με τις απειλούμενες νέες μειώσεις στους ήδη μειωμένους μισθούς και συντάξεις,  με κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, με την εκτίναξη της ανεργίας και της περιοδικής-ελαστικής εργασίας.
Να μην προχωρήσει η εξάρθρωση και των τελευταίων δημόσιων στηριγμάτων της εργαζόμενης πλειοψηφίας,  όπως αυτό της Παιδείας, της Υγείας και των συγκοινωνιών.
Να μην προχωρήσουν οι συγχωνεύσεις-καταργήσεις οργανισμών Υγείας, σχολείων (στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση) και συγκοινωνιακών φορέων (λεωφορεία, τρόλεϊ, μετρό, τραμ, ηλεκτρικός)
Να μην ψηφιστούν τα αντεργατικά νομοσχέδια και να ανατραπούν τα υπάρχοντα
Να ανατραπεί η πορεία απαξίωσης του ρόλου του τεχνικού επιστημονικού δυναμικού της χώρας και απόλυτης παράδοσης του σχεδιασμού των έργων υποδομής της χώρας στην ιδιωτική κερδοσκοπία.
 ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ:
- Να φύγει  η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, μαζί με την τρόικα.
-Να μην πληρώσουμε το τοκογλυφικό χρέος, τα ελλείμματα και τα  χαράτσια.
-Έξοδος της Ελλάδας από το Μνημόνιο, την Ευρωζώνη και τον λεγόμενο  «μηχανισμό στήριξης» της ΕΕ.
-Νομοθετική απαγόρευση των απολύσεων. 
ΜΕ ΜΑΖΙΚΟ ΠΑΛΛΑΪΚΟ ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ
-Για αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις, με συλλογικές συμβάσεις και σταθερή εργασία  ώστε να ζούμε αξιοπρεπώς από μια δουλειά.
-Για δημόσια υγεία- παιδεία- συγκοινωνίες.
-Προστασία των ανέργων και μέτρα για την απασχόληση
-Δημοκρατικές ελευθερίες και δικαιώματα με πρώτο το δικαίωμα του αγώνα ενάντια στην εκμετάλλευση και την καταπίεση

Να πάρουμε πίσω τα δικαιώματα και τον πλούτο που παράγουμε
Με επιτροπές αγώνα εργαζομένων και πολιτών, απειθαρχία και στάση πληρωμών, κόντρα στον κυβερνητικό-εργοδοτικό συνδικαλισμό  και την πολιτική υποταγή στο κεφάλαιο και την ΕΕ

Χάγιος Άγγελος, Περιφερειακός Σύμβουλος

Το παραπάνω κείμενο κατατέθηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής στις 17/2/11 από τον περιφερειακό σύμβουλο της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Αττική Άγγελο Χάγιο για να συζητηθεί σε τακτική συνεδρίαση. Καταχωρήθηκε στα πρακτικά και μοιράστηκε στα μέλη του ΠΣ.
Επίσης προτάθηκε κατεπείγουσα τοποθέτηση και παρέμβαση του Περιφερειακού Συμβουλίου και του Περιφερειάρχη στην κυβέρνηση για νομιμοποίηση των 287 απεργών μεταναστών - εργατών που κινδυνεύει πλέον η υγεία και η ίδια η ζωή  τους. Στην πρόταση αυτή ο Περιφερειάρχης και η πλειοψηφία απέφυγαν να τοποθετηθούν μιλώντας γενικά περί μεταναστευτικής πολιτικής στο πλαίσιο της κυβερνητικής λογικής.
                                                                                                                   από το γραφείο τύπου της ΑΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...