Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Για τον φίλο Γ. του Ριζοσπάστη, Α.Ρ.Σ.Ι. 11-2-11

«Ριζοσπάστης» 11-2-11, σελ. 12
Αθλια επίθεση
Αθλια αντιΚΚΕ επίθεση από την Αριστερή Ριζοσπαστική Συνεργασία Ιατρών (ΑΡΣΙ). Σε χτεσινή της ανακοίνωση, αλλά και στις χτεσινές συνεδριάσεις μαζικών οργάνων των γιατρών, υποστήριξε πως «βρήκε και σύμμαχο στην Αριστερά η κυβερνητική προπαγάνδα περί ..."συντεχνιών" που αναπαράγουν συστηματικά οι αισχρότεροι των βραδινών δελτίων». Μάλιστα, η ΑΡΣΙ επικαλείται και τη σελίδα 12 του χτεσινού «Ριζοσπάστη», στην οποία δημοσιεύεται η αγόρευση της Αλ. Παπαρήγα στη Βουλή, στην οποία μεταξύ των άλλων αναφέρονται και τα εξής: «Δε συναντήσατε καμία ουσιαστική δυσκολία. Γιατί; Γιατί απέναντί σας είχατε τις συνδικαλιστικές ηγεσίες, βασικά ενός μόνο κλάδου - γιατί οι άλλες συνδικαλιστικές ηγεσίες, ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, απουσίαζαν - των γιατρών, οι οποίες όντως παλεύουν συντεχνιακά και παλεύουν για την επιβίωση και τους καλούς μισθούς ενός μέρους των γιατρών».
Μόνο που ο ρεφορμισμός των αριστερούτσικων που τους αναγκάζει σε αντικυβερνητική ρητορική με μεσοβέζικη πολιτική αποκάλυψε πως η ΑΡΣΙ μιλά για δωρεάν σύστημα Υγείας, διαρρηγνύει τα ιμάτιά της για την Υγεία του λαού, αλλά δε βάζει όρο «καμιά επιχειρηματική δραστηριότητα στον τομέα Υγείας». Ούτε επιχειρήσεων μονοπωλιακών ομίλων ούτε επιχειρήσεων γιατρών. Γιατί; Μιλά για καλούς μισθούς και εργασιακές σχέσεις για τους γιατρούς, αλλά δε βάζει αίτημα να είναι όλοι πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης στο Δημόσιο. Γιατί; Μήπως επειδή έχουμε καπιταλισμό, τους αρέσει και η πελατεία; Μήπως θέλουν και μισθό και πελατεία; Σπουδαίοι αντικαπιταλιστές και επαναστάτες. Μήπως, λοιπόν, έχουν τη μύγα και μυγιάζονται όταν το ΚΚΕ μίλησε για συντεχνιακές συνδικαλιστικές πλειοψηφίες; Μήπως διαφωνούν ότι ο ρόλος αυτών των συνδικαλιστικών πλειοψηφιών όντως στοχεύει στο να μπορεί να έχει μεγαλύτερο εισόδημα και μέσα στα νοσοκομεία, αλλά και στα ιδιωτικά ιατρεία τα απογεύματα;
Στη συνέχεια η ΑΡΣΙ επισυνάπτει «τα 12 σημεία της Γενικής Συνέλευσης κατάληψης», για να αποδείξει ότι κανένα από αυτά δεν είναι συντεχνιακό. Ωστόσο, εκτός από το ότι δε βάζει κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης, όλοι οι γιατροί στο Δημόσιο με πλήρη και αποκλειστική απασχόληση, στο σημείο 5 αναφέρεται στο αίτημα για «διαφάνεια στο σύστημα προμηθειών, μακριά από ύποπτα ιδιωτικά χέρια και υπόγειες συναλλαγές διαχειριστών και μεγαλοπρομηθευτών. Ποιοτικά φάρμακα και υλικά χωρίς υπερτιμολογήσεις». Ενα τέτοιο αίτημα αποτελεί αποδοχή της επιχειρηματικής δραστηριότητας στο χώρο της Υγείας, που είναι μια απ' τις βασικές αιτίες της εμπορευματοποίησης και των χαρατσιών σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων. Δεν συνοδεύεται δηλαδή απ' το αίτημα για τη δημιουργία κρατικού φορέα παραγωγής, έρευνας, εισαγωγής και δωρεάν διανομής των φαρμάκων και των υλικών στα πλαίσια ενός ενιαίου δημόσιου συστήματος Υγείας, όπως προτείνει σταθερά το ΚΚΕ. Μήπως το συγκεκριμένο αίτημα δε βάζει πλάτες στους μεγαλοβιομήχανους του κλάδου ή σε όσους λυμαίνονται επιχειρηματικά το χώρο;
Η ΑΡΣΙ επιχειρεί να εμφανιστεί και ως αλάθητος ιστορικός κριτής. «Αγαπητή κ. Παπαρήγα, δεν είναι ιδιοκτησία σας η ιστορία του ελληνικού κομμουνιστικού κινήματος και φυσικά δεν είναι ιδιοκτησία σας η ιστορία ούτε του ίδιου του ΚΚΕ και ειδικά οι ένδοξες στιγμές της, ώστε να έχετε το δικαίωμα να το εξευτελίζετε» καταλήγει η ανακοίνωση της ΑΡΣΙ. Τι να πει κανείς. Η αποκάλυψη μιας δράσης που τάχα εναντιώνεται στο νόμο πλέον, αλλά θέλει και πελάτες τούς φτάνει στην παράκρουση. Και η αδυναμία αντιπαράθεσης με βάση τα πραγματικά λαϊκά συμφέροντα σε αντιΚΚΕ αθλιότητες.
Γ.
 

Αγαπητέ φίλε «Γ.»,
1. Από την χθεσινή ανακοίνωση της Α.Ρ.Σ.Ι. δεν διάβασες μία – δυο παραγραφούλες. Τις υπενθυμίζουμε εδώ για να τις λάβεις υπ’ όψη σου σε πιθανό επόμενο σχόλιό σου.
«…Έτσι είδε η κ. Παπαρήγα το χθεσινό (9-2) ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ πανιατρικό συλλαλητήριο, στο οποίο 5000 γιατροί φώναζαν «τέρμα πια στον εμπαιγμό, δωρεάν και ίση υγεία στο λαό, για κάθε μετανάστη και ανασφάλιστο», «εξέγερση παντού, κάτω η χούντα ΕΕ και ΔΝΤ», «οι γιατροί δεν είναι συντεχνία, παλεύουν για δημόσια και δωρεάν υγεία», «στο γιατρό ανθρώπινο μισθό, όχι φακελάκι από το λαό», «πληρώσαμε το χρέος δυό και τρεις φορές, ώρα να πληρώσουν οι τράπεζες», «ζει – ζει ο Τεμπονέρας ζει, με Πέτρουλα – Λαμπράκη μας οδηγεί» κλπ !!!...
… «Συντεχνία» οι γιατροί, «συντεχνία» οι φαρμακοποιοί, «συντεχνία» οι εργαζόμενοι των συγκοινωνιών, «συντεχνία» οι εργαζόμενοι όλου του δημόσιου τομέα και των ΔΕΚΟ, «συντεχνία» όλοι οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα όπως π.χ. οι ναυτεργάτες, «συντεχνία» και «τζαμπατζήδες» όλοι αυτοί που διαμαρτύρονται για τα διόδια και τις αυξήσεις στα εισιτήρια των μέσων μαζικής μεταφοράς … Δηλαδή «συντεχνία» ΟΛΗ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ εκτός από την ολιγάριθμη δράκα των ισχυρών του πλούτου, μεγαλοτραπεζιτών, μεγαλοβιομηχάνων, κρατικοδίαιτων μεγαλοεργολάβων, βαρώνων των ΜΜΕ, αστέρων του αστικού κοινοβουλευτικού πολιτικού συστήματος, μιζαδόρων υπουργών κλπ !!!
…Τεράστιο ατόπημα όχι μόνο απέναντι στα μαζικά κινήματα, απέναντι στον σημερινό ηρωικό αγώνα των εργαζομένων όλων των χώρων ενάντια στον οδοστρωτήρα του μνημονίου, αλλά και απέναντι στην ίδια την αριστερά, το χθες – σήμερα – αύριο των κομμουνιστικών απελευθερωτικών ιδεών …
… Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟ ΡΕΦΟΡΜΙΣΜΟ ΤΕΤΟΙΩΝ ΗΓΕΣΙΩΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΕΝΔΟΤΟΣ, ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟΣ, ΑΚΗΔΕΜΟΝΕΥΤΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΩΝ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΛΑΔΩΝ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΑΥΤΟ ΧΑΛΑΕΙ ΤΗΝ Κ. ΠΑΠΑΡΗΓΑ …» 

2. Προσπαθώντας να συμβάλλουμε στην προσπάθειά σου για αντικειμενική ενημέρωση χωρίς «αθλιότητες» και … «παράκρουση», αλλά και για να βοηθήσουμε την –αναμφισβήτητα πλούσια και δημιουργική- συζήτηση που διεξάγεται μεταξύ των συναγωνιστών υγειονομικών του ΚΚΕ ειδικά από την περασμένη Δευτέρα το πρωί, παραθέτουμε εδώ ένα σύντομο χρονικό των τελευταίων ημερών.
- Σάββατο 5-2
Η Α.Ρ.Σ.Ι. εκδίδει την παρακάτω ανακοίνωση – πρόταση που κοινοποιήθηκε διαδικτυακά σε χιλιάδες γιατρούς, και με έντυπο σε πολλές εκατοντάδες το ίδιο βράδι και την επομένη (Κυριακή) στον χώρο της κατάληψης εν όψει της πανιατρικής συνέλευσης :
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΡΑ ΑΠΑΙΤΕΙ ΚΑΘΑΡΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ 

Οι φορείς αλλά και οι εκατοντάδες μεμονωμένοι γιατροί που συμμετέχουν ενεργά κάθε μέρα στην κατάληψη έχουν διεξάγει πολύωρες και διαρκείς συζητήσεις (απευθείας online μετάδοση στο stopcartel.org). Μέσα από τις συζητήσεις αυτές προέκυψε η κοινή αφίσσα με υπογραφή «αγωνιστικό ιατρικό μέτωπο κατάληψης». Μέσα από τις συζητήσεις αυτές –αλλά και μετά από τις χθεσινές «επικοινωνιακές επιθέσεις» της κυβέρνησης και την κλιμάκωση της εκστρατείας συκοφάντησης από τους βαρώνους των ΜΜΕ- έχει ωριμάσει πλέον η αναγκαιότητα κατάρτισης ενός συγκεκριμένου πλαισίου που ΘΑ ΔΕΣΜΕΥΕΙ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ, θα αποτρέπει αρνητικές εικόνες στην προβολή των διεκδικήσεων και θα εκπροσωπεί τον αγώνα προς τα έξω : 
- Aπόσυρση του πολυνομοσχεδίου – εκτρώματος που εμπορευματοποιεί πλήρως την περίθαλψη.
- Ανατροπή συνολικά της αντιλαϊκής πολιτικής κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ για την υγεία
- Κατάργηση του «χαρατσιού» - αίσχους των 3 και 5 ευρώ και της πληρωμής των εξετάσεων από τη τσέπη των ασθενών στα δημόσια νοσοκομεία. Δωρεάν, αποκλειστικά δημόσια, σύγχρονη, ισότιμη και καθολική νοσοκομειακή περίθαλψη. Δημοκρατία και συλλογικότητα στην άσκηση της ιατρικής μέσα στο ΕΣΥ σύμφωνα με τη συλλογική σύμβαση ΟΕΝΓΕ – πολιτείας. Κατάργηση του αίσχους «5 φεύγουν, ένας έρχεται» και στελέχωση με το αναγκαίο μόνιμο νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό.
- Να αποπληρωθούν άμεσα οι οφειλές ΟΠΑΔ, ΤΥΔΚΥ κλπ στους συμβεβλημένους ιατρούς
- Να επαναπροσληφθούν άμεσα οι 1400 απολυμένοι συμβασιούχοι του ΙΚΑ
- Απόσυρση κάθε σχεδίου για φραγμούς στην έναρξη και λήψη ειδικότητας για τους νέους γιατρούς – συγκεκριμένα μέτρα (αύξηση νοσηλευτικών κλινών και θέσεων ειδικευομένων σύμφωνα με τις ανάγκες) για την μείωση της αναμονής
- Στρατηγική διεκδίκηση αποκλειστικά δημόσιας πρωτοβάθμιας περίθαλψης με δίκτυο κέντρων υγείας σε πόλεις και ύπαιθρο, με γιατρούς ενταγμένους στο ΕΣΥ. Άμεσα, πρωτοβάθμια περίθαλψη δωρεάν για όλους τους ασφαλισμένους – ελεύθερη πρόσβαση όλων των ειδικευμένων γιατρών στη σύμβαση με τα ασφαλιστικά ταμεία χωρίς όρους και αποκλεισμούς – αυτή η σύμβαση να είναι ενιαία και συλλογική και να εξασφαλίζει οπωσδήποτε αξιοπρεπείς αποδοχές και αποκλεισμό κάθε μεσάζοντα εργολάβου ιατρικής εργασίας 

Με υπογραφή «Αγωνιστικό Ιατρικό Μέτωπο Κατάληψης του Υπουργείου Υγείας» 
ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟΣ Ο ΔΙΑΚΛΑΔΙΚΟΣ – ΠΑΛΛΑΪΚΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ
Για την ανατροπή όχι μόνο των αντιλαϊκών μέτρων στην περίθαλψη, αλλά και συνολικά της πολιτικής της χούντας κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ.
Για την ανάδειξη του θέματος των κοινωνικών αγαθών (υγείας, παιδείας, συγκοινωνίας κλπ) σε κεντρικό πολιτικό θέμα παλλαϊκού αγώνα "
- Κυριακή 6-2
Στον χώρο της κατάληψης διεξάγεται μαζικότατη πανιατρική συνέλευση χιλίων (1000) γιατρών ιδιωτών, νοσοκομειακών, ΙΚΑ με συμμετοχή δεκάδων συνδικαλιστών μελών προεδρείων και ΔΣ ΙΣΑ, ΙΣΠ, ΣΕΥΠ – ΙΚΑ, ΠΙΣ, ΕΙΝΑΠ, ΟΕΝΓΕ, επαγγελματικών ενώσεων κλπ. Η συνέλευση κατέληξε στην ακόλουθη απόφαση. 

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ
ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
 1. Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο-έκτρωμα Λοβέρδου που εμπορευματοποιεί πλήρως την περίθαλψη
2. Να καταργηθεί κάθε είδους «χαράτσι» από την τσέπη των πολιτών στα δημόσια νοσοκομεία. Κατάργηση τόσο της πληρωμής στα επείγοντα και τακτικά ιατρεία, όσο και της λεγόμενης «ολοήμερης» απογευματινής λειτουργίας.
3. Να ανατραπεί η γενικότερη πολιτική Κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ που καταργεί κάθε έννοια δωρεάν υγείας και εξαθλιώνει τους γιατρούς και όλους τους υγειονομικούς λειτουργούς.
4. Δωρεάν, αποκλειστικά δημόσια νοσοκομειακή περίθαλψη, σύγχρονη, ισότιμη και καθολική, με περισσότερα κρεβάτια, περισσότερους νοσηλευτές, περισσότερους μάχιμους γιατρούς. Κατάργηση του αίσχους του «5 φεύγουν, ένας έρχεται» και στελέχωση με το αναγκαίο μόνημο νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό.
5. Διαφάνεια στο σύστημα προμηθειών, μακριά από ύποπτα ιδιωτικά χέρια και υπόγειες συναλλαγές διαχειριστών και μεγαλοπρομηθευτών. Ποιοτικά φάρμακα και υλικά χωρίς υπερτιμολογήσεις.
6. Δημοκρατία και συλλογική άσκηση της ιατρικής στο ΕΣΥ – κατάργηση των σκανδαλωδών προνομίων του μεγαλοδιευθυντικού και μεγαλοκαθηγητικού κατεστημένου.
7. Με τελικό στόχο ένα ολοκληρωμένο δημόσιο σύστημα πρωτοβάθμιας περίθαλψης με γιατρούς δημόσιους λειτουργούς, άμεσα απαιτούμε ελεύθερη πρόσβαση κάθε ειδικευμένου γιατρού στη σύμβαση με τα ασφαλιστικά ταμεία χωρίς όρους και αποκλεισμούς. Συλλογική σύμβαση που θα εξασφαλίζει αξιοπρεπείς αποδοχές εξασφαλισμένες σε τακτική μηνιαία βάση και θα αποκλείει τη μεσολάβηση κάθε εργολάβου ιατρικής εργασίας.
8. Αναγνώριση εργασιακών, ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων για όλους τους γιατρούς του ΙΚΑ από την ημερομηνία πρόσληψης.
9. Πραγματική ένταξη των νοσοκομείων του ΙΚΑ στο ΕΣΥ χωρίς κατάργηση κλινών και τμημάτων με αναγνώριση της προϋπηρεσίας των γιατρών των νοσοκομείων του ΙΚΑ για την εξέλιξή τους στο ΕΣΥ.
10. Απόσυρση κάθε σχεδίου για φραγμούς στην έναρξη και λήψη ειδικότητας για τους νέους γιατρούς. Συγκεκριμένα μέτρα (αύξηση νοσηλευτικών κλινών και θέσεων ειδικευομένων σύμφωνα με τις ανάγκες) για τη μείωση της αναμονής.
11. Να πληρωθούν άμεσα οι οφειλές ΟΠΑΔ, ΤΥΔΚΥ κλπ προς τους συμβεβλημένους γιατρούς. Να επαναπροσληφθούν άμεσα οι 1400 απολυμένοι συμβασιούχοι του ΙΚΑ. Να σταματήσει η προκλητική πριμοδότηση των επιχειρηματικών συμφερόντων που διαχρονικά λυμαίνονται το χώρο της υγείας.
12. Θεωρούμε καθοριστικό το διακλαδικά, παλλαϊκό συντονισμό για την ανατροπή συνολικά της αντιλαϊκής πολιτικής κυβέρνησης - ΕΕ – ΔΝΤ, για την ανάδειξη του θέματος των κοινωνικών αγαθών (υγεία, παιδεία, συγκοινωνία κλπ) σε κεντρικό πολιτικό θέμα παλλαϊκού αγώνα.
ΟΛΟΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ 

ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΑΡΝΗΣΗ στους ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΤΙΚΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ
ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ-ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΛΕΓΟΜΕΝΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΟΦΩΝ
ΟΛΟΙ ΤΕΤΑΡΤΗ 9/2, ώρα 11:00 στο ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
για ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΠΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΟΥΝ ΤΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΕΙΝΑΙ ΟΙ :
ΙΣΑ / ΙΣΠ / ΟΕΝΓΕ / ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ / ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΙΚΑ / ΕΙΝΑΠ
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ναι, όπως το διαβάζεις φίλε «Γ.», με αυτόν τον τίτλο και αυτήν την υπογραφή.
Στη διαδικασία της συνέλευσης επίσημα οι εκπρόσωποι της ΔΗΠΑΚ εξέφρασαν τις επιφυλάξεις τους επιμένοντας μέχρι το τέλος ότι έπρεπε να υιοθετηθεί από τη συνέλευση αυτούσιο το πλαίσιο του ΠΑΜΕ (που στα επίμαχα σημεία ήταν παρόμοιο με την αρχική πρόταση της Α.Ρ.Σ.Ι. προς τη συνέλευση). Φυσικά είχαν (και έχουν) κάθε δικαίωμα να διατηρούν την εκτίμησή τους. Ανεπίσημα βέβαια τόσο ορισμένοι από τους συναγωνιστές αυτούς όσο και στελέχη του ΚΚΕ από άλλους χώρους ομολογούσαν πως η απόφαση της συνέλευσης είναι εκπληκτική και ότι ούτε στα πιο τρελά τους όνειρα δεν μπορούσαν να φανταστούν ότι θα μπορούσε να βγει τέτοια απόφαση από γενική συνέλευση χιλίων γιατρών και μάλιστα με συνυπογραφή φορέων όπως οι ιατρικοί σύλλογοι, η ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ κλπ όπου ως γνωστόν πλειοψηφούν δυνάμεις της ΝΔ. Άλλωστε οι γιατροί της ΔΗΠΑΚ μέχρι και τη Δευτέρα το πρωί με όλες τους τις δυνάμεις (όσες και αν είναι, αυτό δεν έχει καμιά σημασία) συμμετείχαν ενεργά στην κατάληψη.
- Δευτέρα 7-2
Ενώ οι γιατροί της Α.Ρ.Σ.Ι. αλλά και δεκάδες συναγωνιστές της αντισυστημικής αριστεράς υγειονομικοί και εργαζόμενοι άλλων κλάδων έδιναν τη μάχη τόσο στο χώρο της κατάληψης όσο και στα ΙΚΑ ενάντια στην κυβερνητική αλητεία της απεργοσπασίας που κατέληξε σε ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΗΤΤΑ των μηχανισμών του κ. Κουτρουμάνη και του κ. Λοβέρδου, έκπληκτοι πληροφορήθηκαν το μεσημέρι ότι στον «Ευαγγελισμό» κυκλοφόρησε ανακοίνωση με υπογραφή «Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Ευαγγελισμός» που υποτίθεται ότι … καλούσε στον αγώνα η οποία από την μιάμιση συνολικά σελίδα της αφιέρωνε τη μισή σε ένα ακατάσχετο υβρεολόγιο ενάντια στην Α.Ρ.Σ.Ι. (!)
Σημειώνεται εδώ ότι στο ΔΣ του σωματείου αυτού εκπροσωπούνται μόνο το ΠΑΜΕ (12 έδρες) και η αντισυστημική αριστερά (1 έδρα). Το ΔΣ είχε συνεδριάσει στις 3/2 αποφασίζοντας 48ωρη απεργία για 8 και 9 /2, κινητοποίηση στη Βουλή 8/2 και συμμετοχή στο συλλαλητήριο 9/2. Ουδέποτε είχε τεθεί θέμα τέτοιας ανακοίνωσης και φυσικά ουδέποτε ο εκπρόσωπος της «Αγωνιστικής Πρωτοβουλίας» προσκλήθηκε μετέπειτα σε άλλη συνεδρίαση του ΔΣ.
- Τρίτη 8-2
Το πρωί εκπρόσωποι της κατάληψης πήγαν σε εκδήλωση της ΠΟΕΔΗΝ και ενημέρωσαν για τις αποφάσεις της συνέλευσης τους παρευρισκόμενους καλώντας τους να συμμετέχουν. Ταυτόχρονα, μέλη ΔΣ σωματείων από το χώρο της αντισυστημικής αριστεράς διένειμαν ανακοίνωση με τίτλο ΠΟΕΔΗΝ ή ΠΟΕΔΝΤ ; καλώντας την φιλοκυβερνητική πλειοψηφία να πάρει θέση. Σημειώνεται ότι στη σύσκεψη αυτή (υποτίθεται του γενικού συμβουλίου με τα ΔΣ των νοσοκομειακών σωματείων) η φιλοκυβερνητική πλειοψηφία για άλλη μια φορά είχε … «ξεχάσει» να προσκαλέσει ολόκληρα σωματεία (π.χ. αυτό του «Αττικού») αλλά και πολλά μέλη ΔΣ σωματείων ακόμα και απ’ αυτά που είχαν εκλεγεί με … ψηφοδέλτιο ΠΑΣΚ (!). Έκπληκτοι οι παρευρισκόμενοι άκουσαν την εκπρόσωπο του ΠΑΜΕ να επιδίδεται σε απαράδεκτους χαρακτηρισμούς τόσο ενάντια στο κίνημα των γιατρών όσο και ενάντια στην Α.Ρ.Σ.Ι. χρησιμοποιώντας ακριβώς τις ίδιες φράσεις με τον … πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ κ. Κουτσουμπέλη ! («τι να μας πουν οι φακελλάκηδες οι γιατροί», «δεν ενδιαφέρονται για τους υπόλοιπους εργαζόμενους» κλπ). Η εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ έφτασε μάλιστα σε σημείο να αποκαλέσει «προβοκάτορες» μέλη ΔΣ σωματείων γιατί … «βρίζουν τον Κουτσουμπέλη με στόχο να διαλύσουν τη διαδικασία» (προφανώς εννοούσε την παραπάνω περιγραφόμενη καταπληκτική ομολογουμένως διαδικασία – θέατρο του κ. Κουτσουμπέλη …)
- Τετάρτη 9-2 πανιατρικό συλλαλητήριο, συζήτηση στη Βουλή κλπ όπως έχουν ήδη περιγραφεί αναλυτικά…
3. Αγαπητέ φίλε «Γ.», όπως διαπιστώνεις για χάρη της ενότητας όλων των –έστω και θεωρητικά- αγωνιστικών δυνάμεων και εν όψει του πανιατρικού συλλαλητηρίου, από την Δευτέρα το μεσημέρι μέχρι την Τετάρτη το απόγευμα κάναμε πολύ μεγάλη υπομονή. Σήμερα όμως είναι ώρα να απευθύνεις κάποια ερωτήματα στους συντρόφους σου της ηγεσίας του ΠΑΜΕ υγειονομικών καθώς και στην κ. Παπαρήγα, μήπως καταλάβεις και συ (και μετά να φωτίσεις και μας) για τα παρακάτω :
- Τι σχέση έχει μια διαφωνία μέσα στο μαζικό κίνημα (άλλωστε έκανε … «καραμπάμ» από τη αρχή η προσχηματικότητα αυτής της διαφωνίας αφού οι εκπρόσωποι της ΔΗΠΑΚ φαινόταν από μακριά ότι επιμένουν κάνοντας … κομματική αγγαρεία) με τους αφορισμούς, τα υβρεολόγια και πάνω απ’ όλα με το απερίγραπτο ατόπημα να χαρακτηρίζει από το βήμα της βουλής η ΓΓ του ΚΚΕ «συντεχνιακό» τον αγώνα ενός ολόκληρου κλάδου συνηγορώντας στην προσπάθεια κατασυκοφάντησης αυτού του αγώνα από την κυβέρνηση και τα «παπαγαλάκια» των ΜΜΕ ; Αυτό το ολίσθημα θα ήταν ανεπίτρεπτο ούτως ή άλλως. Πολύ περισσότερο στην συγκεκριμένη περίπτωση με το συγκεκριμένο πλαίσιο αγώνα, την συγκεκριμένη συγκρότηση, τα συγκεκριμένα συνθήματα κλπ φαίνεται εξωφρενικό και ύποπτο.
- Από πού και ως πού ανακοίνωση … ΔΣ Σωματείου εκδίδεται μόνο και μόνο για να απευθύνει πολιτικό υβρεολόγιο στην μία από τις 2 παρατάξεις που συμμετέχουν στο ΔΣ του συγκεκριμένου σωματείου, και μάλιστα χωρίς να συνεδριάσει κάν το συγκεκριμένο ΔΣ ;
- Από πότε ακριβώς άρχισαν τα … «κολλητιλίκια» των εκπροσώπων του ΠΑΜΕ στην ΠΟΕΔΗΝ με τους Κουτσουμπέληδες;
- Ποιοι επιτέλους ενημερώνουν την κ. Παπαρήγα για τα τεκταινόμενα στο χώρο των κινημάτων της υγείας ; Για παράδειγμα η φράση «όντως παλεύουν συντεχνιακά και παλεύουν για την επιβίωση και τους καλούς μισθούς ενός μέρους των γιατρών» που χρησιμοποίησε στη βουλή η κ. Παπαρήγα για να δικαιολογήσει τον χαρακτηρισμό του αγώνα ως «συντεχνιακού», δεν έχει καμία απολύτως σχέση κατ’ αρχήν φυσικά με το πλαίσιο των αιτημάτων στα οποία δεν υπάρχει ούτε ένα (!) μισθολογικό αίτημα αν και θα ήταν απόλυτα λογικό και δίκαιο να υπάρχει. Από την άλλη η ηγεσία του ΠΑΜΕ υγειονομικών όσο και ο «Ριζοσπάστης» στην «πολεμική» τους (ας την χαρακτηρίσουμε έτσι χάριν της συζήτησης …) δεν λένε κουβέντα για μισθολογικά θέματα αλλά επικεντρώνουν σε άλλα ζητήματα, βεβαίως τόσο «τραβηγμένα από τα μαλλιά» που επιβεβαιώνουν πανηγυρικά την προσχηματικότητα της διαφωνίας.
- Τελικά είναι ή δεν είναι «συντεχνιακός» ο αγώνας μας σύμφωνα με το ΚΚΕ; Μέχρι και χθες τόσο ο «Ριζοσπάστης» όσο και η ηγεσία του ΠΑΜΕ υγειονομικών διερρύγνυαν τα ιμάτιά τους για να μας πείσουν ότι αυτά είναι ψέματα και προβοκάτσιες είτε των καναλιών είτε της Α.Ρ.Σ.Ι. Σήμερα όμως φίλε «Γ.» οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι το κάνεις λίγο … «γαργάρα» το θέμα. Ενώ το θέτεις σωστά στην 1η παράγραφο του άρθρου (παρά τους συνηθισμένους πλέον χαρακτηρισμούς), στην 2η και στην 3η «στρίβεις διά του … αρραβώνος» με τις γνωστές μπαρούφες περί «πλαισίων». Με την ευκαιρία, πόσες μέρες χρειάζεται κάποιος για να διαβάσει μια σελίδα με 12 σημεία; Μερικά από τα ευτράπελα που αναφέρεις σήμερα είναι … φρέσκο πράγμα. Ενώ μέχρι τώρα συζητούσαμε για το σημείο 7 περί πρωτοβάθμιας, ξαφνικά ανακαλύφθηκε … «ατασθαλία» και στο σημείο 5 «Διαφάνεια στο σύστημα προμηθειών, μακριά από ύποπτα ιδιωτικά χέρια και υπόγειες συναλλαγές διαχειριστών και μεγαλοπρομηθευτών. Ποιοτικά φάρμακα και υλικά χωρίς υπερτιμολογήσεις.» Μπράβο φίλε «Γ.» που ανοίγεις τα μάτια στην ηγεσία του ΠΑΜΕ υγειονομικών γιατί μέχρι σήμερα από αυτούς δεν είχαμε ακούσει τίποτα κακό για το συγκεκριμένο αίτημα …Μετά την … βαθυστόχαστη αυτή, λοιπόν, κριτική φίλε «Γ.» περνάς κατ’ ευθείαν στην 4η και τελευταία παράγραφο στο ζήτημα της πολιτικής ιστορίας, χωρίς να επανέλθεις. Ξαναρωτάμε λοιπον :
Ποιά είναι, επί τέλους, η επίσημη θέση του ΚΚΕ; Είναι ή δεν είναι «συντεχνιακός» ο συγκεκριμένος πανιατρικός αγώνας;
- Αλήθεια τι άλλαξε απότομα την Δευτέρα 7-2 που δικαιολογεί όλη αυτήν την κωμωδία ; Αρκεί μόνο για εξήγηση ο … συνήθης πανικός των δυνάμεων του ΠΑΜΕ σε όλους τους κλάδους όταν μαζικοποιείται και πολιτικοποιείται απότομα ένας αγώνας με αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες ; Αυτό θα δικαιολογούσε ίσως τις (πραγματικά απερίγραπτες) ενέργειες της ίδιας της ηγεσίας του ΠΑΜΕ υγειονομικών την Δευτέρα και την Τρίτη, στις οποίες ούτε κάν στον κόπο να απαντήσουμε δεν είχαμε μπει ως τώρα, γιατί υπήρχαν άλλες σημαντικές προτεραιότητες σχετικές με τις ανάγκες του κινήματος. Όμως η παρέμβαση της κ. Παπαρήγα στη βουλή είναι άλλης ποιότητας θέμα όπως σίγουρα συμφωνείς φίλε «Γ.». Εδώ δύο είναι οι πιθανές εκδοχές : ή υπάρχει τόσο δραματικά απερίγραπτο αλαλούμ μέσα στο ΠΑΜΕ υγειονομικών ώστε δεν ενημερώνεται στοιχειωδώς σωστά η ηγεσία του ΚΚΕ για τα τεκταινόμενα, ή υπάρχει σοβαρότατο κεντρικό πολιτικό ζήτημα που αφορά τις σχέσεις ηγεσίας ΚΚΕ – πολιτικής ηγεσίας υπουργείου υγείας. Ειλικρινά, ευχόμαστε και θέλουμε να πιστεύουμε ότι ισχύει η πρώτη εκδοχή … Αξίζει ίσως να το διερευνήσεις αγαπητέ «Γ.» …
4. Όσο για το τελευταίο περί … ιστορίας, όχι μόνο δεν παίρνουμε πίσω ούτε μία λέξη, αλλά σε προειδοποιούμε αγαπητέ «Γ.» ότι αν επανέλθεις θα γίνουμε ακόμα πιο συγκεκριμένοι. Τόσο για την –ταυτόχρονα ένδοξη και τραγική- ιστορία του ΚΚΕ εδώ και σχεδόν έναν αιώνα, όσο και για τα «έργα και ημέρες» των δυνάμεών του στους χώρους της υγείας τα τελευταία 15 χρόνια …

Φιλικά,
Αριστερή Ριζοσπαστική Συνεργασία Ιατρών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...