Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΛΑΙΟΥΣ ΤΗΣ ΚΕΡΑΤΕΑΣ

ΟΛΟΙ ΑΥΡΙΟ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ 9 π.μ.
ΝΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ


Αλληλεγγύη στους αγωνιζόμενους κατοίκους της Κερατέας!

Στον ανακριτή οδηγούνται τη Δευτέρα, 20 του Δεκέμβρη, νεολαίοι αγωνιστές της Κερατέας, που συνελλήφθησαν απ’ τις δυνάμεις καταστολής, στο μπλόκο της Λ. Λαυρίου. Μετά τα ΜΑΤ, τα χημικά, τους άγριους ξυλοδαρμούς, ακόμα και απέναντι σε ηλικιωμένους, γυναίκες και παιδιά, τις συλλήψεις, τις δολιοφθορές στα μηχανήματα του δήμου από την αστυνομία, αυτό το όργιο κρατικής τρομοκρατίας, απέναντι στους αγωνιζόμενους κατοίκους, τώρα επιστρατεύουν και τα δικαστήρια! Θεωρούν πως, μ’ αυτό τον τρόπο, θα κάμψουν την αντίστασή τους απέναντι στα σχέδια εγκατάστασης της χωματερής (Χ.Υ.Τ.Α. ή Χ.Υ.Τ.Υ) στο Οβριόκαστρο. Είναι ο ίδιος τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζει σήμερα, η κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και συνολικά το πολιτικό προσωπικό, ενός συστήματος, πέρα για πέρα, σάπιου κι εκμεταλλευτικού, τον κάθε λαϊκό αγώνα. Είναι ο ίδιος τρόπος που αντιμετωπίζει τους εργαζόμενους, τους απεργούς, τους αγρότες, τη νεολαία, όποτε αυτοί κινητοποιούνται για τα δίκια τους. Κηρύσσοντας τις απεργίες «παράνομες», επιστρατεύοντας ΜΑΤ και μηχανοκίνητες ομάδες «Δίας» ενάντια στις διαδηλώσεις και τις συγκεντρώσεις, συκοφαντώντας. Είναι αυτό που επιτάσσουν σήμερα, τα αφεντικά τους, του Δ.Ν.Τ., της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Τρόικας, στην προσπάθεια που κάνουν, να χτυπήσουν στη γέννησή τους, τις λαϊκές αντιστάσεις, που όλο και φουντώνουν, και να περάσουν «δια πυρός και σιδήρου», την πολιτική τους.
Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στο δίκαιο αγώνα των κατοίκων της Κερατέας! Που αγωνίζονται, όχι μόνο ενάντια στην καταστροφή του περιβάλλοντος όπου ζουν, καταστροφή που συντελείται προς όφελος των συμφερόντων των μεγαλοεργολάβων και των σχεδιασμών της κυβέρνησης και της Ε.Ε., αλλά για τους ίδιους τους όρους ζωής, αυτών και των παιδιών τους, την υγεία και τις δραστηριότητές τους, που απειλούνται άμεσα!
Όταν μάλιστα, η Αττική τείνει να διαμορφωθεί σε χαβούζα, όταν γνωστά επιχειρησιακά συγκροτήματα αναλαμβάνουν τους Χ.Υ.Τ.Α. της Φυλής και του Γραμματικού, όταν μια τεράστια καταστροφή επίκειται στο έδαφος, στον αέρα, στον υδροφόρο ορίζοντα, σε μια ήδη μολυσμένη από τη «δράση» των βιομηχανιών, ευρύτερη περιοχή (ας μην ξεχνάμε και τον ποταμό Ασωπό!), που θα περιβάλλει την τσιμεντούπολη της Αθήνας, και θα μεταφέρει τα απορρίμματα της, μέσα σε κατοικημένες περιοχές, για να κάνουν κάποιοι «χρυσές δουλειές», όταν, ταυτόχρονα, με όχημα το κακόφημο Μνημόνιο και το σχέδιο «Καλλικράτης», επίκεινται περικοπές και απολύσεις εργαζομένων στους Ο.Τ.Α., τότε, ο μύθος πως τα «έργα» των Χ.Υ.Τ.Α., πραγματοποιούνται για να επιλυθεί το πρόβλημα των σκουπιδιών, καταρρέει!
Οι κάτοικοι της Κερατέας μπορούν και πρέπει να συνεχίσουν αποφασιστικά τον αγώνα τους, στηριζόμενοι στις ίδιες τους τις δυνάμεις! Μέσα από τη μαζική τους συμμετοχή στον αγώνα αυτό, στα μπλόκα, στις συνελεύσεις, ακόμα και σε συντονισμό και με άλλους, που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα, που το γεννά η ίδια πολιτική, μπορούν και πρέπει, να πετύχουν νίκη!

΄Οχι στη χωματερή στην Κερατέα!
Έξω οι χωματερές απ’ όλες τις κατοικημένες περιοχές!
Η τρομοκρατία δε θα περάσει - του λαού η πάλη θα τη σπάσει!
Να απελευθερωθούν άμεσα όλοι οι συλληφθέντες! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...