Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

2010: ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΜΕΣΑΙΩΝΑ

Για Ανέργους, Εργαζόμενους, Συνταξιούχους και Νεολαία

Η μυρωδιά των δακρυγόνων δεν έχει φύγει ακόμη από την κατεχόμενη από τα ΜΑΤ, Κερατέα, καθώς ανακοινώνονται τα νεά επίσημα στοιχεία για την Ανεργία που κάνουν λόγο για αύξηση στο 12,9%, ενώ στην πραγματικότητα, ιδιαίτερα μεταξύ των νέων φτάνει στο 30%. Δεν υπάρχουν λέξεις για να περιγραφεί η κοινωνική λεηλασία ενός ακόμη Μνημονίου, ενώ η προπαγάνδα μας προετοιμάζει για το νέο.
Από αυτή τη δεξαμενή της απελπισίας προσμένει η κυβέρνηση να στρατολογήσει τους νέους Μισθοφόρους ΕΦΟΠ, χωρίς μισθό και εργασιακή σύμβαση. Το μέλλον που γράφουν για εμάς χωρίς εμάς περιλαμβάνει περικοπές και νέους φόρους, απολύσεις και μείωση εργατικών αμοιβών. Τα βάρη στην πλάτη της εργατικής οικογένειας αβάστακτα: κάθε κοινωνικό αγαθό εμπορευματοποιείται, ιδιωτικοποιείται και ακριβαίνει (αυξήσεις στα εισιτήρια, εισιτήριο στα νοσοκομεία). Η κοινωνική απελπισία πολλαπλασιάζει ακόμη και τις αυτοκτονίες.
Κυβέρνηση και οι εργοδότες, με την σύμπραξη Ε.Ε.-ΔΝΤ, βρίσκουν την ευκαιρία να επιβάλλουν ένα νέο εργασιακό μοντέλο και ένα ακραία εκμεταλλευτικό για τους εργαζόμενους αναπτυξιακό μοντέλο, εφαρμόζοντας τις πιο ακραίες απαιτήσεις του κεφαλαίου. Μετά την κατάργηση των επιδομάτων, του 13ου-14ου μισθού, την κατάργηση των όποιων ασφαλιστικών δικαιωμάτων, την ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, έρχεται η κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων. Η υπουργός εργασίας Λ.Κατσέλη, κάνοντας πράξη τις εμμονές των πιο κερδοφόρων τμημάτων του κεφαλαίου (τραπεζίτες, ΣΕΒ), προχωρά στην επιβολή της ρύθμισης ώστε η επιχειρησιακή σύμβαση που έχει υπογραφεί ανάμεσα σε έναν εργοδότη και το οικείο σωματείο να υπερισχύει έναντι της κλαδικής και της συλλογικής. Ουσιαστικά καταργούνται τα εργατικά δικαιώματα. Καταργείται το Εργατικό Κίνημα που γνωρίσαμε.
Η ουσία όμως των αντικοινωνικών συμφωνιών και της αντεργατικής-αυταρχικής-φιλοπόλεμης πολιτικής του ΠΑΣΟΚ αποκαλύπτουν οι νέες αγορές όπλων. ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ-Απόστρατοι αξιωματικοί-έμποροι και Έλληνες βιομήχανοι-αμερικανικές-ευρωπαϊκές-ρωσικές εταιρείες του ολέθρου-μεγαλοδημοσιογράφοι ανταγωνίζονται σκληρά για τις ελληνικές πολεμικές αγορές ύψους 33 δις ευρώ. Καθώς γερμανικός-αμερικανικός στρατός προχωρούν σε σημαντικές περικοπές, αναλαμβάνει η κυβέρνηση και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευ.Βενιζέλος να απορροφήσουν τα παλαιά και άχρηστα όπλα, που για να γίνουν έστω και ως μεταχειρισμένα μερικώς χρήσιμα, απαιτούνται δαπάνες συντήρησης αξίας πολλών εκατ. ευρώ.
Το υποβρύχιο ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ διαλύεται πριν φτάσει στην Σαλαμίνα γιατί «φύσαγε και είχε κύμα». Δικαιούμαστε να συγκρίνουμε τις τεράστιες κοινωνικές περικοπές με την πραγματοποίηση των πολεμικών εξοπλισμών που καταλήγουν σε Έλληνες εμπόρους και βιομηχάνους, σε μίζες των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και σε πολυεθνικές του ολέθρου. Το κόστος για την απόκτηση των άχρηστων υποβρυχίων ανέρχεται στα 2,15 δισ. ευρώ και μαζί με τα δύο επιπλέον που παραγγέλθηκαν τώρα και το ένα παλαιού τύπου Τ-209 που ανακατασκευάστηκε το συνολικό ποσό θα ανέλθει στα 3,6 δισ. ευρώ.
Προκειμένου να μπει σε εφαρμογή η συμφωνία μεταβίβασης των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά από τη γερμανική εταιρεία στην αραβική πολυεθνική, εκατοντάδες στρέμματα γης χαρίζονται στην αραβική off shore, παρανόμως σβήστηκαν πρόστιμα του ΣΔΟΕ ύψους 6 εκατ. ευρώ για φορολογικά εγκλήματα της ΤHYSSEN και 500 εκατ. ευρώ πρόστιμο της Ε.Ε., που γίνεται φόρμουλα για το χαρακτηρισμό του Σκαραμαγκά σε Πολεμικό Ναυπηγείο. Αυτό σημαίνει το κλείσιμο 400-500 συνεργαζόμενων μουράγιων και την απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας. Πρόκειται για μια σκανδαλώδη υπόθεση από την πρώτη στιγμή της εξέλιξής της. Η παραγγελία των τεσσάρων υποβρυχίων Τ-214, έγινε επί Α. Τσοχατζόπουλου στο υπουργείο Άμυνας. Η Ελλάδα αγόρασε πανάκριβα το πρώτο υποβρύχιο της σειράς, καταβάλλοντας το 70% της αξίας του. Γνωστές οι καταγγελίες για μίζες πολιτικών του ΠΑΣΟΚ. Οι Γερμανοί κατασκευαστές του, το απαξίωσαν εκτιμώντας τη μεταπωλητική του αξία στα 300 εκατ. Ευρώ, έναντι 500 εκατ. Ευρώ, που είναι η τιμή πώλησης στην Ελλάδα των δύο επιπλέον υποβρυχίων Τ-214, τα οποία η κυβέρνηση παρήγγειλε, για να προικίσει το «γάμο» της γερμανικής εταιρείας με την εταιρεία από το Αμπού Ντάμπι.
Η κυβέρνηση παρουσιάστηκε υπέρμαχος της σωτηρίας 1200 θέσεων εργασίας (όπως κάνει και για τις υπόλοιπες πολεμικές βιομηχανίες που ιδιωτικοποιεί πλήρως) όμως ο νέος ιδιοκτήτης Ισκαντάρ Σάφα, δήλωσε: "το ναυπηγείο μπορεί να δουλέψει και με 300", που σημαίνει 900 απολύσεις!
Οι εργαζόμενοι θα παραμείνουν υπό καθεστώς Ομηρείας, με την αραβική εταιρεία να απαιτεί μεγαλύτερο κομμάτι της πίττας των εξοπλισμών και πιο συγκεκριμένα, τμήμα από την κατασκευή των γαλλικών φρεγατών, των οποίων η αξία εκτός του εξοπλισμού, είναι 6 δις ευρώ. Στόχος η δημιουργία μιας Ενιαίας Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης ενσωματώνοντας Σκαραμαγκά-Ελευσίνα-Πέραμα, αποκλειστικό προμηθευτή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, έχοντας την ελληνική κυβέρνηση να διαφημίζει και να διεκδικεί παραγγελίες από την διεθνή αγορά: ΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ ΣΑΣ=ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ!
Οι φορολογούμενοι εκβιάζονται «με τους εθνικούς κινδύνους» να πληρώσουν τεράστια ποσά σε εξοπλισμούς που γίνονται για τα πολιτικά και οικονομικά οφέλη του αστικού κατεστημένου, ενώ οι εργαζόμενοι των Ναυπηγείων βρίσκονται αιχμάλωτοι και των επιλογών του Συνδικάτου τους που ελέγχεται από την ΠΑΣΚΕ: πρώτα τους έβαλαν να αγοράσουν το 49% του ναυπηγείου και μετά τους ώθησαν να το ξεπουλήσουν στους Γερμανούς για να το σώσουν! Τώρα τους βάζουν να παρακαλούν για εξοπλιστικά προγράμματα μήπως και τους κρατήσει στη δουλεία ο νέος Άραβας ιδιοκτήτης.
ΔΕΝ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ ΜΑΖΙ -ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΟΥΣ
ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΔΟΥΛΟΙ-ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΙ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΓΥΡΟΥ ΤΩΝ ΚΕΡΔΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ «ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ»
Το εργατικό και αντιπολεμικό κίνημα καλείται να μπλοκάρει όλα τα εξοπλιστικά προγράμματα αξίας 33 δις ευρώ. Να κλείσουν τώρα τα άχρηστα στρατόπεδα. Να μειωθούν αποφασιστικά οι Ένοπλες Δυνάμεις και η θητεία. Οι εκτάσεις γης να δοθούν στην τοπική κοινωνία για άθληση, ψυχαγωγία, χώροι πράσινου.
Να επιστρέψουν τώρα όλα τα στρατεύματα που βρίσκονται εκτός συνόρων σε 15 κατοχικές-επεμβατικές αποστολές (ετήσιο κόστος τα 500 εκατ. ευρώ). Να βγει η Ελλάδα από ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ-Ε.Ε.
Η πολεμική βιομηχανία να προσανατολιστεί σε ειρηνικούς σκοπούς. Στα ναυπηγεία να εκτελεστούν προγράμματα κατασκευής πλοίων για το δημόσιο που θα εξυπηρετούν δωρεάν τις μεταφορικές και τουριστικές ανάγκες στις ελληνικές θάλασσες.
Να μπλοκάρουμε την χρήση του Στρατού ως Απεργοσπαστικού Μηχανισμού, για Καταστολή Κινημάτων.
Αγώνας για την Ανατροπή της κυβέρνησης και της αντεργατικής-αυταρχικής-φιλοπόλεμης πολιτικής, για την Ανατροπή του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ Κυβέρνησης-Εργοδοτών-Ε.Ε.-ΔΝΤ, για την έξοδο από την Ε.Ε.
Απαιτείται η δημιουργία ενός νέου εργατικού κινήματος όπου ενωμένοι εργαζόμενοι-άνεργοι-νέοι-μετανάστες θα πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και θα παλέψουν για την ικανοποίηση των σύγχρονων εργατικών αναγκών και δικαιωμάτων. Για διεύρυνση των λαϊκών ελευθεριών. Για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, απελευθερωμένη από τα δεσμά της ιδιοκτησίας.
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...