Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

Νίκη στον αγώνα των εργαζομένων στους ΟΤΑ!

Η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική και η Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας στηρίζουν τα αιτήματα της απεργίας της ΠΟΕ-ΟΤΑ, ενάντια στον νέο γύρο περικοπών και απολύσεων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Η εφαρμογή του αντιδραστικού Καλλικράτη, του «Μνημονίου» στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, οδηγεί σε οικονομική ασφυξία την Τοπική Αυτοδιοίκηση και όλες τις κοινωνικές υπηρεσίες των Δήμων, καθώς και σε χιλιάδες απολύσεις.
Ο προϋπολογισμός-σφαγείο που ανακοινώθηκε χτες, με τις ασφυκτικές περικοπές στον δημόσιο τομέα, αποτυπώνει εύγλωττα αυτό που με περισσό κυνισμό διατρανώνουν εδώ και μέρες η κυβέρνηση και οι υποστηριχτές της στα ΜΜΕ: ετοιμάζονται να συρρικνώσουν κάθε δημόσια ή δημοτική υπηρεσία, κάθε δημόσια επιχείρηση, ακόμη και με απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων!Οι περικοπές μισθών και οι απολύσεις είναι το πρώτο βήμα για την παράδοση κάθε λειτουργίας του δημοσίου σε ιδιώτες επιχειρηματίες. Η καθαριότητα, οι παιδικοί σταθμοί, η περίθαλψη, κάθε κοινωνική υπηρεσία, μαζί με την ενέργεια και άλλα «φιλέτα», θα παραδοθούν στο ιδιωτικό κεφάλαιο. Οι εργαζόμενοι θα δουλεύουν πια με 590 ευρώ σε αμφιλεγόμενης ποιότητας υπηρεσίες, το κόστος των οποίων θα βαρύνει τον ίδιο το λαό!
Η κυβέρνηση δεν έχει καμιά δημοκρατική νομιμοποίηση για το σφαγείο που ετοιμάζει σε συνεργασία με την ΕΕ και το ΔΝΤ. Οι εργαζόμενοι δεν έχουν κανένα λόγο να ματώνουν για να χρυσοπληρώνουν το «δημόσιο» χρέος, από το οποίο χρηματοδοτήθηκε και συνεχίζει να χρηματοδοτείται η ιδιωτική κερδοφορία.
Υπάρχει και άλλος δρόμος! Με την άρνηση πληρωμής του χρέους, τη ρήξη με ΟΝΕ και ΕΕ του κεφαλαίου, την υπεράσπιση και βελτίωση των εργατικών δικαιωμάτων σε βάρος των κερδών του κεφαλαίου. Με την παύση πληρωμών των χρεών των Δήμων, ώστε να βρεθούν τα λεφτά για να αυξηθούν οι μισθοί, να πληρωθούν οι υπερωρίες, να στηριχτούν και να επεκταθούν οι κοινωνικές υπηρεσίες.
Αυτό το δρόμο θα τον ανοίξει η ανατρεπτική πάλη των εργαζομένων, το ενωτικό μαχητικό εργατικό κίνημα. Με ανυποχώρητους αγώνες όλων των κλάδων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, σε αντιπαράθεση με την προσπάθεια της κυβέρνησης να «τεμαχίσει» τους κλάδους και να συκοφαντήσει  εργαζόμενους προκειμένου να επιβάλλει την πολιτική της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...