Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Ποιος κάλεσε τα ΜΑΤ στο Περιστέρι;

“Ένα νέο Περιστέρι γεννιέται…”


Το Περιστέρι των ΜΑΤ, της αστυνομοκρατίας, των ομάδων Δίας, στο φόντο του ογκώδους Δημαρχείου και της εκκλησίας!
Όποτε η διοίκηση Παχατουρίδη διαφωνεί με κάποιο γεγονός κινητοποιεί τους μηχανισμούς κι αναλόγως πράττει. Το Σάββατο, ομάδα νεαρών αντιεξουσιαστών πήρε την πρωτοβουλία για την κατάληψη ενός εγκαταλελειμμένου καταστήματος, στα παλιά ψαράδικα στο κέντρο της πόλης.
Όσο κι αν δεν υπήρχε δική μας συμμετοχή και ευρύτερη συμμετοχή των κατοίκων, η Αριστερή Κίνηση Περιστερίου θεωρεί το αυτονόητο. Ότι δηλαδή, πρέπει να υπάρχουν δημόσιοι χώροι α) πληροφόρησης και επικοινωνίας, β) άμεσης δημοκρατίας και συνεργασίας, γ) ερασιτεχνικής πολιτιστικής έκφρασης, δ)αντι-εμπορευματικών δραστηριοτήτων, χωρίς το ιδιωτικό κέρδος να είναι το κριτήριο ύπαρξης του χώρου. Έχουμε τη θέση ότι πρέπει να υπάρχουν δημόσιοι χώροι που να δίνουν έκφραση σε κινήματα πόλης, πολιτιστικές κοινωνικές ομάδες και άτομα και να βρίσκονται στα χέρια των κατοίκων.
Ωστόσο άσχετα με το εάν συμφωνεί ή διαφωνεί κανείς με τη συγκεκριμένη κατάληψη, η αντίδραση της Δημοτικής Αρχής να καλέσει για πολλαπλή φορά τα ΜΑΤ για να τρομοκρατήσει το Περιστέρι, η επίδειξη δύναμης με τις κλούβες, τις χειροπέδες και τις προσαγωγές των 47 (!) ατόμων στη ΓΑΔΑ, δεν μπορεί παρά να δημιουργήσει έντονες αντιδράσεις και διαμαρτυρίες, σε μια πόλη με πλούσια αγωνιστική και αριστερή παράδοση.
Και δεν ξεγελούν κανένα τα καμώματα του Δημάρχου, όταν μπροστά στην προσέλευση διαμαρτυρόμενων Περιστεριωτών στον επίμαχο χώρο, έστελνε FAX στη ΓΑΔΑ, ζητώντας να αφεθούν ελεύθεροι οι συλληφθέντες, ώστε να ηρεμήσουν τα πράγματα.
Είναι χαρακτηριστική η εχθρότητα της Διοίκησης για τους χώρους όπως φάνηκε με το χώρο “ζουμπουλιών” παλιότερα ή τον χαρακτηρισμένο πράσινο χώρο στο γκαράζ για να φτιάξει χαβούζα στο Άλσος. Εξάλλου χάρισε απλόχερα και ψηφοθηρικά στην εκκλησία ωραίο οικόπεδο στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο πριν τις εκλογές ενώ από την άλλη σε τμήμα της νεολαίας “χαρίζει” ΜΑΤ και βία αμέσως μετά τις εκλογές.
Βέβαια έχουν τη λογική και τις σκοπιμότητες τους τέτοιες ενέργειες της κρατικής και τοπικής εξουσίας σαν τις παραπάνω, σε εποχές βαθιάς κρίσης και άγριου “ξεζουμίσματος” του εργαζομένου, σαν τις σημερινές, με στόχο την τρομοκράτηση και την υποταγή του. Ωστόσο ούτε χθες, ούτε και σήμερα, καμία χούντα και καμία αυταρχική εξουσία δεν μπόρεσε να στηριχτεί πάνω σε λόγχες!
 

Αριστερή Κίνηση Περιστερίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...