Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Η '' Άλλη Θάλασσα'' του Θόδωρου Αγγελόπουλου

από prezatv.blogspot.com

 
Κλείνει την τριλογία του με φιλμ εστιασμένο στην οικονομική κρίση!
 
Με το που θα ανατείλει το 2011 ο Θόδωρος Αγγελόπουλος θα αρχίσει τα γυρίσματα της νέας του ταινίας. 


«Η άλλη θάλασσα» είναι ο οριστικός τίτλος της ταινίας, με την οποία θα ολοκληρώσει την τριλογία του ο διεθνούς φήμης Ελληνας σκηνοθέτης. Εως τώρα έχουμε δει το «Λιβάδι που δακρύζει» και τη «Σκόνη του χρόνου», που έκαναν αίσθηση στους Ελληνες και ξένους σινεφίλ, οι οποίοι μαγεύτηκαν από τον «ποιητή των εικόνων», όπως τον έχει χαρακτηρίσει ο ξένος Τύπος.
Αυτό τον καιρό ο Θόδωρος Αγγελόπουλος συνεχίζει να κάνει ρεπεράζ και μιλάει με ηθοποιούς προκειμένου να ολοκληρώσει τη διανομή. Σύμφωνα με πηγές αυτή τη φορά δεν πρόκειται να προβεί σε μετάκληση ξένων ηθοποιών. Μέχρι στιγμής έδωσε τα χέρια με τους Σοφοκλή Πέππα και Νίκο Κουρή, οι οποίοι θα κρατήσουν δύο βασικούς αντρικούς ρόλους στην ταινία.
Σύμφωνα με το σενάριο, που το υπογράφει ο ίδιος ο Θόδωρος Αγγελόπουλος, ένας ερασιτεχνικός θίασος που αποτελείται από Ελληνες και οικονομικούς μετανάστες ανεβάζει μια παράσταση με το μπρεχτικό αριστούργημα «Η όπερα της πεντάρας». Η υπόθεση έχει να κάνει με την κοινωνικοπολιτική κατάσταση και την οικονομική κρίση αναδεικνύοντας την τραγικότητα της ιστορίας που όλοι βιώνουμε. Ο θεατής θα βλέπει στην οθόνη τη ζωή των ηρώων του Μπρεχτ και παράλληλα τη ζωή των ανθρώπων μιας μεγαλούπολης όπως είναι η Αθήνα, αλλά και τα μεγάλα αδιέξοδα και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όσοι ζουν στην Ελλάδα.
Ο μετρ θα διεισδύσει με τον φακό του στην... άλλη θάλασσα, στην εναλλακτική λύση που προτείνει και στα μάτια του είναι η τέχνη. Εκεί τοποθετεί το βαθύτερο νόημα της ύπαρξης και του οράματός του, το οποίο έχει χαθεί από τη σκληρή καθημερινότητα. Εχει χαθεί η ελπίδα και ο Θόδωρος Αγγελόπουλος ευελπιστεί να την ξαναφέρει μέσα από την ταινία.
Οι συντελεστές που θα τον ακολουθήσουν και σε αυτό του το ταξίδι είναι ο μόνιμος συνεργάτης του διευθυντής φωτογραφίας Ανδρέας Σινάνος και η συνθέτρια Ελένη Καραΐνδρου που θα ντύσει με τις υπέροχες μουσικές της και τη νέα του ταινία. Τα γυρίσματα θα πραγματοποιηθούν στο λιμάνι του Πειραιά και σε βιομηχανικούς χώρους της πόλης. Να σημειώσουμε ότι είναι η πρώτη φορά που ο Θόδωρος Αγγελόπουλος γυρίζει ταινία σε ένα μεγάλο αστικό κέντρο. Τις περισσότερες τις έχει γυρίσει στην ελληνική επαρχία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...