Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

Αγωγές ενάντια σε πολίτες που αρνούνται να πληρώσουν διόδια

Με αγωγές απαντάει η «Ολυμπία Οδός» σε οδηγούς οχημάτων που έχουν αρνηθεί να πληρώσουν το αντίτιμο των διοδίων, στους σταθμούς Ρίου και Ζευγολατειού. Ηδη έχουν αποσταλεί αγωγές εναντίον 25 ατόμων. Οι Επιτροπές ενάντια στα Διόδια απαντούν με ανακοίνωσή τους.
Τα διωκόμενα άτομα κατοικούν στην Πάτρα, στο Αίγιο, στο Δερβένι, στο Κιάτο, στο Αργος, στην Ελευσίνα, αλλά και σε περιοχές της Αθήνας, με τις οποίες ζητείται αφ’ ενός η καταβολή των απλήρωτων διοδίων και αφ’ ετέρου η καταβολή 1.500 ευρώ από τον καθένα για ηθική βλάβη της εταιρείας. Σύμφωνα με όσα δήλωσε στην «Κ» ο νομικός εκπρόσωπος της κίνησης πολιτών της Πάτρας, που αρνούνται να πληρώσουν τα διόδια στην Πατρών - Κορίνθου, κ. Ακης Βαβαρούτας, πρόκειται για μία αγωγή 165 σελίδων, που στρέφεται εναντίον των 25 ατόμων και έχει ήδη κατατεθεί στο Ειρηνοδικείο Πειραιά. Η εκδίκαση της υπόθεσης έχει προσδιοριστεί για τις 29/2/2012.
Στο κείμενο της αγωγής περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων πίνακες με το πόσες φορές οι οδηγοί των αυτοκινήτων αρνήθηκαν να πληρώσουν διόδια, καθώς και το συνολικό ποσό που σύμφωνα με την εταιρεία οφείλουν. Οσον αφορά στο ζήτημα της ηθικής βλάβης που υποστηρίζει η εταιρεία ότι υπέστη, επικαλείται μία σειρά από λόγους. Οπως ότι οι οδηγοί είχαν προσχεδιάσει να παραβιάσουν το νόμο. Ενώ είχαν τη δυνατότητα να επιλέξουν εναλλακτική διαδρομή, προκάλεσαν πρόβλημα στην κυκλοφορία, στην ασφάλεια της οδού, στη διασφάλιση της κοινωνικής ειρήνης εντός του έργου. Επίσης, υποστηρίζεται ότι ζημιώθηκε η ίδια η εταιρεία από τη μη πληρωμή των διοδίων, αλλά και το ελληνικό Δημόσιο από τη μη πληρωμή του ΦΠΑ.

πηγή: Εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...