Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

Ανακοίνωση νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση για τα γεγονότα της Πάτρας

Σύντροφοι και συντρόφισσες της ΕΑΑΚ,

Η ν.Κ.Α. απερίφραστα καταγγέλλει και καταδικάζει την τραμπούκικη, άνευ αρχών και προηγουμένου για το χώρο της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς επίθεση που δέχτηκαν μέλη της ΑΡΑΝ και της ΕΑΑΚ Πάτρας από μέλη της Αριστερής Αντικαπιταλιστικής Συσπείρωσης.
Οι πρακτικές αυτές είναι ολοκληρωτικά ξένες προς το πολιτικοκοινωνικό κεκτημένο της ΕΑΑΚ και δεν έχουν καμία σχέση ούτε με τις ιδέες και τις αξίες και της Αριστεράς, ούτε με τα 20 χρόνια ύπαρξης της ΕΑΑΚ σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.
Η υιοθέτηση τέτοιου τύπου και έμπνευσης πρακτικών αποτελούν σαφές πισωγύρισμα και μεγάλο πλήγμα για το κεκτημένο του πιο επιτυχημένου εγχειρήματος μετωπικής συνεύρεσης της επαναστατικής Αριστεράς, ένα κεκτημένο που σφυρηλατήθηκε όλα αυτά τα χρόνια σε πολύ δύσκολες και αντίξοες συνθήκες. Με κανένα τρόπο δεν πρέπει αυτές οι πρακτικές και οι φορείς τους να είναι αποδεκτές ή έστω ανεκτές ούτε από τις οργανωμένες δυνάμεις, ούτε από τα σχήματα και τους αγωνιστές της ΕΑΑΚ.
Ως ν.Κ.Α δεν είμαστε διατεθειμένοι να ανεχτούμε μια τέτοια κουλτούρα αλλά και όσους την εμπνεύστηκαν και την υλοποίησαν. Αντίθετα, τη θεωρούμε εχθρική και εκτός της αντίληψης πάνω στην οποία οικοδομήθηκε η ΕΑΑΚ από τις αρχές της δεκαετίας του ’90 μέχρι σήμερα. Δεν είναι λίγες οι φορές στην ιστορία στην ΕΑΑΚ που μέλη της έχουν γίνει αποδέκτες τόσο βίαιων και τραμπούκικων επιθέσεων, από άτομα και ομάδες, άλλων πολιτικών χώρων όμως.
Είναι πραγματικότητα, ότι η ευθύνη για ολόκληρη την πορεία μέχρι τα τραγικά γεγονότα της 14ης Σεπτέμβρη δεν είναι μονομερής. Η Αριστερή Ανασύνθεση, η πολιτική λογική και οι πρακτικές της ως ηγεμονική δύναμη στον Αντίλογο και άλλα σχήματα της Πάτρας έχει τεράστιο μερίδιο ευθύνης για τη σαθρή κατάσταση που είχε δημιουργηθεί όλο το προηγούμενο διάστημα στην πόλη. Η πολιτική αλαζονεία, η ασφυκτική επιβολή της πλειοψηφίας απέναντι στην όποια μειοψηφία, η παντελής έλλειψη κουλτούρας σύνθεσης και η σαφής ροπή προς γραφειοκρατικές πρακτικές παρόμοιες με αυτές της επίσημης Αριστεράς και του αστικοποιημένου συνδικαλισμού, καθηλώνουν και εκθέτουν το πανελλαδικό κεκτημένο της ΕΑΑΚ. Το πιο χαρακτηριστικό και απογοητευτικό για την συγκεκριμένη αντιπαράθεση, με την οργανωτική όδό για την επίλυση της υιοθετημένη και από τις δύο πλευρές, είναι ότι ξεκίνησε από τη διαφωνία ως προς το μοίρασμα των καρτών για το πανσπουδαστικό συνέδριο και κατόπιν για τις έδρες εδρών στο Δ.Σ.. Ωστόσο, η πρακτική αυτή που επιλέχθηκε από την ΑΡΑΣ, είναι αδιανόητη και δεν μπορεί να συμψηφιστεί ούτε να δικαιολογηθεί σαν απάντηση σε οποιοδήποτε γεγονός ή πολιτική στάση.
Η περίοδος που βιώνουμε, της πιο άγριας επίθεσης στα δικαιώματα των εργαζομένων και της νεολαίας από τη χούντα κυβέρνησης, ΕΕ και ΔΝΤ, θέτει πολύ υψηλότερα καθήκοντα για την επαναστατική αριστερά. Ο νέος γύρος της αναμέτρησης με το αστικό μπλοκ μπορεί να είναι νικηφόρος. Την υπόθεση αυτή δεν μπορεί να προωθήσει ούτε ο υποταγμένος συνδικαλισμός ούτε η ενσωματωμένη - διαχειριστική αριστερά των ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ. Η εμφάνιση και ενδυνάμωση του αντικαπιταλιστικού πόλου στην ελληνική κοινωνία και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που κινείται σε αυτή την κατεύθυνση είναι πιο αναγκαία από ποτέ. Η ευθύνη που αντιστοιχεί στην αντικαπιταλιστική Αριστερά στην σημερινή συγκυρία και στην κατ’ επέκταση και στην ΕΑΑΚ είναι ανώτερη απο ποτέ. Όποιος δεν αντιλαμβάνεται αυτό, και επιλέγει για την πολιτική του επιβίωση τη στείρα κόντρα «μικρομάγαζων» και το χουλιγκανισμό, αντικειμενικά υποσκάπτει αυτή την δυνατότητα και προσφέρει αρνητικό έργο για το εργατικό κίνημα και την Αριστερά.
Οι δυνάμεις της ν.Κ.Α. θα πρωτοστατήσουν ώστε τέτοιου τύπου επιθέσεις που θυμίζουν άλλα πολιτικά σχέδια και χώρους να απομονωθούν και να καταδικαστούν εμπράκτως από το σύνολο της ΕΑΑΚ. Συγχρόνως, καλούμε τον κόσμο των σχημάτων, τους αγωνιστές της ΕΑΑΚ και της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς να πάρουν αποφασιστικά στα χέρια τους την υπόθεση τόσο του συνολικού και πανελλαδικού βαθέματος των κατακτήσεων και του κεκτημένου της όσο και την ανασυγκρότηση της τραυματισμένης ΕΑΑΚ στην Πάτρα.

νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...