Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Σε θέση μάχης

Αυτή την ώρα πραγματοποιείται η συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Συντάγματος από τους ιδιοκτήτες των φορτηγών-βυτιοφόρων δημόσιας χρήσης, ενώ νωρίτερα πραγματοποιήθηκε γενική συνέλευση για να καθορίσουν την στάση τους. Αύριο ψηφίζεται το επίμαχο νομοσχέδιο για το άνοιγμα του επαγγέλματός τους στη Βουλή.
Μέχρι στιγμής δεν σημειώνονται προβλήματα στην κίνηση των εθνικών οδών όπου συνεχίζουν να βρίσκονται για 9η μέρα παραταγμένα τα φορτηγά. Φορτηγά παραμένουν παραταγμένα στην εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου, στο ύψος της Μαγούλας και του Σκαραμαγκά, χωρίς να παρεμποδίζεται η κυκλοφορία.
Στο μεταξύ, με λεωφορεία από τη Θεσσαλονίκη ξεκίνησαν νωρίς το πρωΐ οι ιδιοκτήτες φορτηγών Δημόσιας Χρήσης και προορισμό την Αθήνα προκειμένου να διαμαρτυρηθούν μαζί με τους εδώ συναδέλφους τους για το νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών που ψηφίζεται αύριο από τη Βουλή και αφορά το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων.
Συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της ομοσπονδίας τους στην οδό Πειραιώς πραγματοποιούν αυτήν την ώρα ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων, έχοντας αποκλείσει τον δρόμο.
Οι μεταφορείς έχουν προγραμματίσει πορεία, χωρίς τα οχήματά τους προς τη Βουλή, ενώ έχουν εκφράσει την πρόθεσή τους και για ολονύχτια καθιστική διαμαρτυρία. «Αν το υπουργείο δεχθεί να προβεί σε ειδική τροπολογία που θα ευνοεί τον κλάδο, αποζημιώνοντας μέρος της αξίας των αδειών που κατέχουν οι μεταφορείς, τότε ο αγώνας θα λήξει. Σε αντίθετη περίπτωση, θα έχουμε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων» δήλωσε χθες ο εκπρόσωπός τους.
Η κυβέρνηση ομως εμφανίζεται αμετακίνητη στις θέσεις της μέσω του αρμοδίου υπουργού Δ. Ρέππα, ο οποίος με σημερινές δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του Σκάι, υπογράμμισε ότι «η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να εφαρμόσει το νόμο για την απελευθέρωση στις μεταφορές αμέσως μετά την ψήφισή του»..
Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλούνται σημερινές εφημερίδες, εάν συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις και μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου, η κυβέρνηση έχει έτοιμη πράξη νομοθετικού περιεχομένου προκειμένου να δραστηριοποιηθούν τα φορτηγά ιδιωτικής χρήσεως και να καλύψουν τις ελλείψεις που αφήνουν οι κινητοποιήσεις των μεταφορέων δημόσιας χρήσεως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...