Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Αντικαπιταλιστικό ψηφοδέλτιο στην Κεντρική Μακεδονία



Τη Δευτέρα 27 Σεπτέμβρη στις 12.30 το μεσημέρι παρουσιάστηκε σε Συνέντευξη Τύπου η περιφερειακή κίνηση για την Κεντρική Μακεδονία με πρόταση υποψήφιος για τη θέση του περιφερειάρχη να είναι ο Γιάννης Κούτρας, ειδικευόμενος γιατρός, πρόεδρος της νοσοκομειακής επιτροπής και μέλος του ΔΣ Συλλόγου Εργαζομένων Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.

Συγκρότηση στις Περιφερειακές εκλογές ψηφοδελτίου ανατροπής στη βάση ενός αντικαπιταλιστικού προγράμματος πάλης

Οι φετινές εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση θα γίνουν μέσα σε ένα εκρηκτικό κοινωνικό και πολιτικό περιβάλλον. Κάθε μέρα που περνά διαπιστώνουμε ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με τη συναίνεση της Ν.Δ., του ΛΑΟΣ και τη στήριξη των ΜΜΕ, είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν μέχρι το τέλος στην υλοποίηση της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής του μνημονίου. Το σφαγείο των μέτρων που προωθούν, αναιρεί κατακτήσεις ενός αιώνα δράσης του εργατικού και λαϊκού κινήματος και επαναφέρει τον εργασιακό και κοινωνικό μεσαίωνα. Αναπόσπαστο κομμάτι αυτής της αντιλαϊκής επίθεσης είναι και η αναδιάρθρωση των μηχανισμών του «τοπικού κράτους» μέσα από το σχέδιο «Καλλικράτης». Είναι βαθιά αντιδραστική και αντιδημοκρατική μεταρρύθμιση που έρχεται να κάνει πράξη τις πολιτικές του μνημονίου. Προωθεί μαζικές απολύσεις υπαλλήλων και συμβασιούχων και ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων. Ενισχύει τις περικοπές στην παιδεία και την υγεία και γενικεύει τις ιδιωτικοποιήσεις και την ανταποδοτική λειτουργία των Ο.Τ.Α. Το κράτος περνάει αρμοδιότητες, χωρίς ανάλογους πόρους σε Δήμους και Περιφέρειες, φορτώνοντας νέο δυσβάσταχτο κόστος στους εργαζόμενους. Επιβάλλει τοπικά μνημόνια και καθιστά όμηρο την τοπική κοινωνία στις τράπεζες. Η εφαρμογή του «Καλλικράτη» θα οδηγήσει σε περαιτέρω εγκατάλειψη της επαρχίας και της υπαίθρου και στην υποβάθμιση του περιβάλλοντος το όνομα της «ανάπτυξης». Γι’ αυτό οι εκλογές του Νοεμβρίου είναι κεντρική πολιτική μάχη. Τα αποτελέσματά της θα προσπαθήσουν να τα χρησιμοποιήσουν η κυβέρνηση και οι λοιπές δυνάμεις του συστήματος για την ακόμα μεγαλύτερη επίθεση στα εργασιακά και κοινωνικά μας δικαιώματα. ΑΣ ΤΟΥΣ ΧΑΛΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ. Καλούμε τους εργαζόμενους, νέους, εργάτες, αγρότες, αγωνιστές και αγωνίστριες του εργατικού, λαϊκού κινήματος και των τοπικών κινημάτων, όλους όσους βρεθήκαμε στις απεργίες, τις διαδηλώσεις και τις τοπικές επιτροπές αγώνα, να δώσουμε από κοινού και αυτή την κρίσιμη πολιτική μάχη. Να στείλουμε ηχηρό μήνυμα αντίστασης και ανατροπής, προβάλλοντας την αριστερή αντικαπιταλιστική, ριζοσπαστική εναλλακτική λύση για:
• Καταδίκη της κυβέρνησης, του ΠΑΣΟΚ, της Ν.Δ. και το ακροδεξιό δεκανίκι τους ΛΑΟΣ.
• Ανατροπή του μνημονίου και κατάργηση του «Καλλικράτη».
• Παύση πληρωμών – Διαγραφή του τοκογλυφικού χρέους.
• Κοινωνικοποίηση των τραπεζών και μεγάλων κοινωφελών επιχειρήσεων, χωρίς αποζημίωση και με εργατικό έλεγχο.
• Ρήξη με την ΟΝΕ και την Ε.Ε. του κεφαλαίου, του πολέμου και του ρατσισμού.
• Απαγόρευση των απολύσεων. Αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις. Δημόσια δωρεάν παιδεία και υγεία. Φοροαπαλλαγές στο λαϊκό εισόδημα και δραστική αύξηση στη φορολογία του κεφαλαίου.

Σας καλούμε την ΚΥΡΙΑΚΗ 3 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΩΡΑ 6:30 μ.μ. ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ, να συζητήσουμε για την παρέμβαση στις εκλογές του Νοέμβρη, με ένα ψηφοδέλτιο ανατροπής, για μια αριστερή, ριζοσπαστική, αντικαπιταλιστική εναλλακτική λύση.

ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
«ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ – ΑΝΤΑΡΣΙΑ σε κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ»
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ: ΚΟΥΤΡΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ – Ειδ. Γιατρός Ιπποκράτειου Νοσ. Θεσ/νίκης –Πρόεδρος Νοσοκομειακής Επιτροπής - Μέλος Δ.Σ. σωματ. εργαζομένων του Ιπποκ. Νοσοκ.
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ Ν. ΠΕΛΛΑΣ: ΓΕΡΟΝΤΙΔΗΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ - Υπάλ. Κτηματικής Υπηρεσίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...