Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

Αντικαπιταλιστική Κηφισιά-Εκάλη-Ν. Ερυθραία


Σύσκεψη-συζήτηση και παρουσίαση προγράμματος συνδυασμού


Για να δημιουργηθούν στην Κηφισιά, τη Νέα Ερυθραία και την Εκάλη κέντρα αγώνα και πάλης .Για μια αντικαπιταλιστική κομμουνιστική κίνηση πόλης, για τη δημιουργία ενός αντικαπιταλιστικού εργατικού μετώπου για την ανατροπή της αστικής πολιτικής μέσα από κάθε καμπή-φάση της ταξικής πάλης, από σήμερα μέχρι την αντικαπιταλιστική επανάσταση.

 


Η καπιταλιστική κρίση που διαπερνά τη διεθνή πολιτική σκηνή το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει κάνει εμφανή τα αποτελέσματά της και στην «διευρυμένη » Κηφισιά.
Οι μαζικές απολύσεις αναδεικνύονται ως η πιο σκληρή όψη της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα.  Οι απολύσεις στο Metropolis Κηφισιάς, στο Accesorize, στον Παπασωτηρίου και στο Video Seven καθώς και το κλείσιμο δεκάδων μικρών μαγαζιών αποδεικνύουν ότι η κρίση μας ακουμπά όλους μας.
Είναι μονόδρομος για την εργοδοσία, μπροστά στο φάσμα της συμπίεσης των κερδών των εταιρειών, η ελαστικοποίηση των ωραρίων, η παγίωση υπερωριών, η μείωση των ρεπό και αδειών των εργαζομένων και η διαμόρφωση ενός εργαζομένου πειθήνιου και αναλώσιμου, προκειμένου να διατηρεί και να μεγιστοποιεί τα κέρδη της. Επιπλέον, απαραίτητος όρος για την υλοποίηση αυτής της εργοδοτικής πρακτικής, είναι η ποινικοποίηση οποιασδήποτε συνδικαλιστικής δράσης (συγκρότηση σωματείων – επιτροπών),  προκειμένου να αφαιρεθεί οποιαδήποτε δυνατότητα διαμόρφωσης αντιστάσεων και διεκδικήσεων.
Όλες αυτές οι ενέργειες, οι δράσεις και οι πρωτοβουλίες των εργαζομένων δείχνουν το δρόμο της αντίστασης. Η εργοδοσία θα βρει μπροστά της το λαό της Κηφισιας, της Εκάλης και της Νέας Ερυθραίας. 

Στηρίζουμε τους εργαζομένους που παλεύουν για:


Αύξηση μισθών και επιδομάτων. Κατώτερος μισθός τα



Απαγόρευση των απολύσεων.



Κατάργηση ελαστικών σχέσεων εργασίας.



Ασφαλιστικά ταμεία υγιή για τους εργαζόμενους.



Δυνατότητα ελεύθερου συνδικαλισμού στους χώρους δουλειάς.



Ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής του ΔΝΤ, των κυβερνήσεων και της Ε.Ε. Να πάρουν πίσω τα σχέδια τους για επιβολή ενός σύγχρονου εργασιακού μεσαίωνα.


Για τη δημιουργία ενός νέου εργατικού κινήματος, ικανού να αποτελέσει αντίπαλο δέος στη βαρβαρότητα του κεφαλαίου. Για την ενότητα των δυνάμεων της αντικαπιταλιστικής επαναστατικής κομμουνιστικής αριστεράς για την δημιουργία ενός τρίτου, διακριτού ανεξάρτητου και μαζικού πόλου της "άλλης" αριστεράς. 



Εξω το ΔΝΤ.  Κάτω ο «Καλλικράτης
Στάση πληρωμών, διαγραφή του χρέους, αντικαπιταλιστική έξοδος από Ε.Ε, Ευρώ, ΝΑΤΟ.


Για την αντικαπιταλιστική επανάσταση και την κομμουνιστική απελευθέρωση! 

Επιτροπές πολιτών για μια αντικαπιταλιστική παρέμβαση στην Κηφισιά

4 σχόλια:

  1. Διατηρωντας κι εγω τις επιφυλαξεις μου για τη συγκεκριμενη αναρτηση οπως και ο evriteros δημοσιευω το κειμενο.Αυτο το ''Η Αντικαπιταλιστικη Αριστερα εχει την τιμη να σας προσκαλεσει...'' δε μου καθεται καθολου.Ιδωμεν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μούφα είναι! Κάποιος φαίνεται που δεν έχει άλλη δουλειά το βρήκε αστείο. Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν κάποιοι σύντροφοι της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην Κηφισιά, αλλά δεν νομίζω ότι είναι τόσοι πολλοί ώστε να κάνουν κίνηση και ειδικά με αυτά τα συνθήματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και γω ετσι πιστευω.Θα προσπαθησω να επικοινωνησω με καποιους γιατι οντως υπαρχουν,δεν αποκλειω και να κατεβουν αλλα μου φαινεται λιγο παραταιρο ολο αυτο.Το κειμενο,το αφισακι,η εκδηλωση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Επίσης είναι λίγο περίεργο το ότι το mail πήγε σε τρεις συγκεκριμένους -και μόνο- αποδέκτες..
    (εγώ ανέβασα την αφίσα κι όχι το κείμενο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...